h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

A+ turns 50! | 18.11.2023

Kom op 18 november 2023 vanaf 18.00 uur naar Reset in Brussel, en vier samen met ons 50 jaar A+. Het programma van de avond belooft boeiend te worden, met een quiz om je architectuurkennis te testen, gevolgd door een uitzonderlijke avond bij een hapje en een drankje.

Ga de uitdaging aan, vorm je team en kom je geluk beproeven en win schitterende prijzen, waaronder een hoofdprijs van €1000, geschenken van Vitra, en abonnementen op A+ More en A+ Classic!

Schrijf je nu in voor 11 november!

Meer info | Inschrijven

Nocturne Stem & Architectuur

Duik in een nacht vol kunst en cultuur met Bozar op donderdag 26 oktober, van 18.00 tot middernacht, tijdens een nocturne die de stem en de architectuur in de schijnwerpers zet. Met vier tentoonstellingen als achtergrond, boeiende rondleidingen en het DJ-optreden van Lucimille. De tentoonstelling “Play. NU architectuuratelier” is een van de hoogtepunten in het programma, naast “Antoni Tàpies”, “De Avant-garde in Georgië” en “Victor Horta en de Grammatica van de Art Nouveau.”

Meer info | Tickets

A+ Lecture

Mary Duggan
16.11.2023

Slechts een paar tickets zijn nog beschikbaar voor de lezing van Marie Duggan op donderdag 16 november in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Aarzel niet en reserveer uw plaats snel.

Projects

Pioniersplanters, Maison de Graines, Amiens

In de Hortillonnages in Amiens, Noord-Frankrijk, ontwikkelt men op talloze eilanden kleinschalige landbouw. Op een van deze eilanden ontwierp het Belgische collectief Pioniersplanters een bijzondere structuur om mensen samen te brengen rond lokale gewassen, in het kader van een festival dat dit unieke ecosysteem viert.

Exploring NU architectuuratelier

A+, Bozar en Walther en Franz König presenteren de eerste monografie gewijd aan NU architectuuratelier. Deze publicatie presenteert de belangrijkste projecten van het bureau aan de hand van verschillende documenten, eigen aan het reflectie- en creatieproces van NU. Deze verzameling tekeningen, schetsen, plannen en foto’s, samen met een essay en interviews met de architecten, onthult hoe zij onze wereld vormgeven.

Competitions

V+ / NO90, TOBY, Etterbeek

Het team van V+ en NO90 (NOTAN + Nonante) heeft de wedstrijd gewonnen voor de renovatie van de gemeentelijke werkplaatsen van Etterbeek. Dit project, met focus op bewoonbaarheid en inclusiviteit, integreert de gemeentelijke werkplaatsen op de begane grond en ‘Espace Libellule’ op hogere verdiepingen, en overtuigde zo de jury.

News

Play: workshops voor kinderen

Elke woensdagnamiddag biedt Art Basics for Children (ABC) kinderen de kans om deel te nemen aan interactieve activiteiten in de laatste zaal van de tentoonstelling Play over het werk van Nu Architectuuratelier in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Products

Meer licht met Reynaers Aluminium glasgevels

Natuurlijk licht is een onuitputbare bron van energie en geluk. Net daarom wil je het zoveel mogelijk laten binnenstromen in al je projecten. Kies voor een maximale lichtinval met Reynaers Aluminium glasgevels.

Product News

Nieuw HP DesignJet-portfolio om architectuur-, engineering- en bouwprofessionals te maximaliseren

Nominaties voor de Brick Award 24 bekendgemaakt

Verfijnd, licht en ongecompliceerd: nieuwe accessoires voor de badkamer

Warmtepompen: stedelijke mogelijkheden & beperkingen

Agenda

18.10.2023-28.01.2024 Play. NU architectuuratelier A+ Exhibition Bozar, Brussels
13.11.2023 All in – Inclusive Architecture A+ Magazine Release A+ 304
16.11.2023 Mary Duggan A+ Lecture Bozar, Brussels

Beste architect, laat ons weten wat u bouwt!
De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de recentste, kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond? Laat het ons weten via deze link!

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel