h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

A+ Session with Norell/Rodhe

Daniel Norell en Einar Rodhe, de Zweedse architecten van Norell/Rodhe, namen deel aan onze A+ Sessions: Verleden of toekomst? Cultureel of residentieel? Objecten of ruimte? Ontdek hun inspirerende antwoorden in deze video. A+ Architecture in Belgium en Bozar hadden het genoegen het duo uit te nodigen voor een lezing in Brussel afgelopen maart. Ze deelden hun expertise en architecturale visie, waarbij elk project een eigen verhaal ontwikkelt en de architecten in gesprek gaan met de stad en haar inwoners.

A+ zoekt een Artistiek Directeur

A+ deelt met spijt mee dat Lisa De Visscher, artistiek directeur en hoofdredacteur, A+ eind 2023 verlaat om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Wij danken haar voor haar inzet, haar motivatie en haar harde werk. A+ is nu op zoek naar een nieuwe artistiek directeur om ons team te versterken en bij te dragen aan de promotie van architectuurcultuur in België.

Across Exhibition

Across on Tour
16.06.2023-02.09.2023

Nog maar een paar dagen om de tentoonstelling Across on Tour,  gewijd aan het werk van acht jonge architectenbureaus, in het MAD te ontdekken. Hierin stellen ze hun architectuurpraktijk voor in reactie op het gemeenschappelijk thema ‘Transformatie’.

Competitions

ALTSTADT, De Munt, Brussel

Hoe pak je de restauratie aan van de gevels van een gerenommeerd operagebouw zoals de Brusselse Munt? Architectenbureau ALTSTADT koos er dan ook voor zich bescheiden op te stellen. Ze leggen de nadruk op de zichtbare geschiedenis van dit gebouw.

Projects

BOB361, Ivry-Sur-Seine, Frankrijk

Het project, ontworpen door het Brusselse bureau BOB361, kadert in het stadsvernieuwingsproject ZAC Ivry Confluences, dat de oude industriële gronden langs de samenvloeiing van de Seine en de Marne wil opnemen in het stedelijk weefsel van Ivry.

Reviews

Wonen in Brussel: geschiedenis en toekomst

Ontdek de verborgen architectonische parels van Brussel in ‘Brussels Housing – Atlas of residential building types’. Een uniek boek dat je meeneemt op een visuele reis door de diverse evoluties van residentiële projecten, ondersteund door uitgezuiverde plattegronden en prachtige foto’s.

News

Architectuurbiënnale van Venetië

Deze week gaat het team van A+ Architecture in Belgium naar Venetië voor de Architectuurbiënnale, die loopt van 26 mei tot 27 november 2023. Voor deze 18e editie wordt de Arsenale omgetoverd tot een “laboratorium van de toekomst”.

Products

imm Spring Edition: networking event van de interior design branche

Duik in de boeiende wereld van interieurontwerp tijdens de imm Spring Edition in Keulen, van 4 tot 7 juni 2023. Met internationale topexposanten, een focus op professionele bezoekers en een verkorte beurstijd, belooft dit evenement een buitengewoon efficiënte netwerkmogelijkheid te zijn.

News

Marie-José Van Hee wint de Ultima

Marie-José Van Hee, de gerenommeerde Gentse architect, ontving de Ultima voor Architectuur en Toegepaste Kunsten tijdens de Ultimas 2022-ceremonie.

News

De juryleden van de BAP zijn bekend

De juryleden van deze tweede editie van de Brussels Architecture Prize zijn bekend! De jury is samengesteld uit gerenommeerde buitenlandse architecten en sleutelpersonen uit de internationale architectuurwereld met een relatie tot (of liefde voor) Brussel.

Product News

Nieuwe stadsoase van New York: buitenruimtearmaturen voor optimale plantengroei

MIKALINE, laat je creativiteit zijn gang gaan

Bulo viert 60ste verjaardag met de introductie van Senses Olive Terrazzo

Kreon armaturen creëren lichtspel

Agenda

15.06.2023 Across on Tour : Brussels Across Lecture MAD, Bruxelles
16.06.2023-02.09.2023 Across on Tour Across Exhibition MAD, Bruxelles
19.06.2023 Tackling Water at the Source A+ Magazine Release A+ 302
25.09.2023 On Campus: Designing Higher Education A+ Magazine Release A+ 303
18.10.2023-28.01.2024 Play. NU architectuuratelier A+ Exhibition Bozar, Brussels

Beste architect, laat ons weten wat u bouwt!
De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de recentste, kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond? Laat het ons weten via deze link!

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel