h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

OUT NOW! A+305 Brussels Architecture Prize

A+ organiseert opnieuw de Brusselse Prijs voor Architectuur en bekroont daarmee recente realisaties van Belgische of buitenlandse architecten in Brussel, en van Brusselse bureaus in België of het buitenland. Deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt in verschillende categorieën, waaronder kleine en grote interventies, openbare ruimte, projecten buiten Brussel, Promising young architect en de Lifetime Achievement. De speciale uitgave A+305 brengt een uitgebreid en geïllustreerd verslag van alle nominaties, de jurering en de winnende projecten. Deze speciale editie verscheen tijdens de feestelijke uitreiking van de Brusselse Prijs voor Architectuur, die deze dinsdag 12 december plaatsvond.

Bestellen A+305 | Abonnement

A+ Architecture in Belgium zoekt

Een Project Manager > Bekijk de vacature Een Communicatie-Marketingverantwoordelijke > Bekijk de vacature

News

De laureaten van de Brussels Architecture Prize 2023 zijn bekend!

De langverwachte resultaten werden onthuld tijdens de prijsuitreiking! Lees meer over de projecten die door de jury zijn beloond en de andere onderscheidingen die zijn toegekend.

News

A+ Session with Mary Duggan

Mary Duggan maakt keuzes in onze nieuwste A+ Session. De Londense architecte kiest tussen ‘Concept of Uitvoering’, ‘Model of Collage’ en ‘Specifiek of Generiek’. Ontdek de concepten die haar aanpak bepalen in deze video!

Projects

URA, BTL Kindergarten & Primary School

Ura bouwde een school op een moeilijke plek in Laken. In de punt van een driehoekig perceel wordt het gebouw ontdubbeld, als een reeks ruimtes die op zichzelf staan en toch bij elkaar horen. Het project kreeg hiervoor de hoofdprijs in de categorie ‘Major Intervention’ van de Brussels Architceture Prize.

Projects

Générale, parc des Brigittines, Brussel

In het hart van de Marollen verbindt het Brigittines Park, ontworpen door Générale, de Brigittineskapel uit de 17e eeuw met een twaalf verdiepingen tellend sociale woongebouw. Zo slagen ze erin de gevolgen van de Noord-Zuidverbinding te overstijgen en zo een samenhangende stedelijke ruimte vorm te geven.

Projects

V+, Maison Jupiter, Brussel

Een eigendom opgedeeld in twee delen en een beperkt volume: het was genoeg om ervoor te zorgen dat een van de oprichters van V+ verliefd werd op de plek en deze graag met zijn gezin wilde betrekken.

Projects

Bureau Bas Smets, Luma Parc des Ateliers, Arles (F)

In Arles ondergaat het park des Ateliers, ooit een industrieel terrein, een ingrijpende transformatie onder de impuls van Luma Arles, een nieuw cultureel centrum dat de verbanden tussen kunst, mensenrechten en milieu onderzoekt. Bas Smets, de landschapsarchitect, boetseert met subtiliteit een groen park door zijn diepgaande kennis van de regionale microklimaten toe te passen.

Product News

Saint-Gobain bundelt duurzaamheidsiniatieven

Gillion: what’s in a Name

Be electrified: gratis Light+Building 2024 ticket

Intelligente oplaadunits: laden waar licht is

Agenda

18.10.2023-28.01.2024 Play. NU architectuuratelier A+ Exhibition Bozar, Brussels
06.01.2024-.. Play. NU architectuuratelier: rondleiding A+ Exhibition Bozar, Brussels
30.01.2024 Klaas Goris & Dorte Mandrup A+ Talk Bozar, Brussels

Beste architect, laat ons weten wat u bouwt!
De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de recentste, kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond? Laat het ons weten via deze link!

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel