h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

A+ Talk with Martin Rauch & BC architects & studies & materials

A+ Architecture in Belgium en Bozar nodigen je graag uit voor de thematische dubbellezing ‘Building with local materials’, met Martin Rauch en BC architects & studies & materials. De lezing vindt plaats op 2 april 2024 en gaat door op een andere locatie dan gewoonlijk: in het Auditorium 490 – Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (5 museumstraat, Brussel).

Martin Rauch komt oorspronkelijk uit Oostenrijk en heeft altijd een passie gehad voor het gebruik van natuurlijke materialen in zijn projecten. Hij is opgeleid als keramist, heeft zich gespecialiseerd in het bouwen met leem en richtte in 1999 zijn eigen studio Lehm Ton Erde op. Net als Martin Rauch werkt ook het Brusselse bureau BC architects & studies & materials sinds 2009 met een geïntegreerde aanpak die alle aspecten van het bouwproces omvat, van ontwerp tot onderzoek en de productie van specifieke materialen. Nadat beide hun projecten hebben voorgesteld, gaan Martin Rauch en BC met elkaar in gesprek.

Meer info

Events

Sectormoment Architectuurcultuur

Op 26 maart verzamelen we voor een tweede keer in DE SINGEL om een stand van zaken op te maken van de brede architectuursector. Waar staan we momenteel? Wat zijn de sterktes en zwaktes van het veld? En waar willen we naartoe? Na een internationale keynote spreker vragen we jouw input over acht actuele thema’s.

Projects

MDW, Urban Court, Brussel

Het woonproject Urban Court van MDW ligt in het hart van de Brusselse Vijfhoek, in een wijk die zwaar heeft geleden onder de komst van de Noord-Zuidverbinding. Het project herintroduceert er, in het kader van de verdichting, opnieuw woongelegenheid met aandacht voor collectieve ruimtes om de band met de stad te herstellen.

Competitions

MARCEL – Veldhuis, KSA-heem Sperregem, Torhout

Op de site Sperregem in Torhout hebben verschillende jeugdbewegingen hun hoofdkwartier, maar het botst op zijn limieten. In zijn ontwerp kon het team van MARCEL en Veldhuis, geleid door verscheidene oud-jeugdbewegingsleden, de jury van de Oproep Winvorm charmeren, net doordat het in zijn plan de jeugdwerking op een heel tedere manier benadert.

Reviews

Living and Working - Dogma

Living and working van Dogma, het ontwerp- en onderzoeksteam rond Pier Vittorio Aureli en Martino Tattara, brengt in één boek tien jaar ontwerpmatig onderzoek samen met een historisch onderzoek.

Reviews

Architectuur van power en empowerment

De energietransitie en de geopolitieke context van het klimaatregime heeft een flinke impact op ruimte en architectuur. De tentoonstelling POWER in het CIVA (open tot 17 maart 2024) biedt een rijkgevuld overzicht.

Products

Neem de kortste weg naar technische informatie voor jouw project met Reynaers Aluminium

Ga snel aan de slag met de bouwaansluitingen, kant-en-klare bestekteksten, systeemdetails, technische productbrochures, BIM-modellen, … van Reynaers Aluminium voor al jouw ontwerpen.

News

Projectoproep curator van archiweek 2024

Deze oproep tot kandidaatstelling nodigt architecten, stedenbouwkundigen, ontwerpers, onderzoekers, critici en kunstenaars uit hun kandidatuur in te dienen voor de rol van curator van de archiweek 2024.

Product News

AXOR Suite Basins by Philippe Starck

Klimaatadaptief bouwen: verzekering voor een aangenaam woonklimaat

Wooncomfort voorop in niet-alledaagse stadsrenovatie

Niko Rocker en Niko Toggle reflecteren meer dan een eeuw aan innovatie en vakmanschap

Agenda

02.04.2024 Martin Rauch & BC architects & studies & materials A+ Talk Royal Museums of Fine Arts, Brussels
15.04.2024 Mixing & Stacking A+ Magazine Release A+ 307
22.04.2024 Junya Ishigami A+ Lecture Bozar, Brussels

Beste architect, laat ons weten wat u bouwt!
De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de recentste, kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond? Laat het ons weten via deze link!

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel