h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

A+ Lecture by Junya Ishigami

A+ Architecture in Belgium, nodigt in samenwerking met Bozar Junya Ishigami uit voor een lezing in Brussel op 22 april 2024. Junya Ishigami, ‘enfant prodige’ van de hedendaagse Japanse architectuur, richtte zijn eigen bureau op in 2004, na bij Kazuyo Seijima & Associates gewerkt te hebben. Ishigami, winnaar van de Gouden Leeuw op de Architectuurbiënnale van Venetië in 2010, onderscheidt zich door zijn innovatieve benadering van de harmonieuze verhouding tussen architectuur, techniek en natuur.

Laatste tickets | Meer info

Competitions

PLUSOFFICE + Citytools, Koningin-Groen Park, Schaarbeek

Hoe kan een nieuwe schoolpoort een buurt samenbrengen? Deze vraag proberen Citytools en PLUSOFFICE te beantwoorden in het Koningin-Groen Park in Schaarbeek, vlak bij het Noordstation. Het park wordt heraangelegd met een nieuwe ingang voor de aanpalende basisschool De Buurt. Het project overstijgt het lastenboek en slaagt zo ook in zijn sociale ambitie.

News

MIPIM: hoeveel plaats krijgt architectuur?

Zoals elk jaar in maart vond de internationale vastgoedbeurs MIPIM plaats in het Palais des Festivals in het Franse Cannes. La Croisette, paviljoenen, cocktails, conferenties, networking, duizenden professionals uit alle hoeken van de wereld flaneerden er door de gangen van het paleis. De vraag die een culturele speler als A+ zich meteen stelt, is hoeveel plaats er op dit soort evenement wordt gewijd aan architectuur?

Reviews

Op de fiets

Mobiliteit evolueert continu. De laatste jaren wint de fiets aan populariteit dankzij een evolutie in fietsen – lichter, sneller en elektrisch – maar ook door meer en betere infrastructuur. Met de expo Op de fiets! in het Cultuurcentrum te Hasselt pleit Architectuurwijzer voor het zorgvuldig ontwerpen van fietsinfrastructuur. De tentoonstelling licht een selectie fietsbruggen ontworpen door Ney & partners uit.

News

Oproep : Belgische paviljoen Biennale Architettura 2025

Het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) nodigt architecten, stedenbouwkundigen, ontwerpers, onderzoekers, critici en kunstenaars uit om een tentoonstellingsconcept te ontwikkelen voor het Belgische paviljoen op de Biennale Architettura 2025 in Venetië. De 19e Internationale Architectuurtentoonstelling – La Biennale di Venezia, gaat door van 24 mei tot 23 november 2025.

Products

Nieuw: het ultraslanke glasgevelsysteem SlimWall 35 van Reynaers Aluminium

SlimWall 35 is een glasgevelsysteem met een minimalistisch design dat veel creatieve vrijheid biedt.

Reviews

De plaats waar je architectuur leert

Tussen 2013 en 2024 kregen de vier Franstalige architectuurfaculteiten van België projectoproepen die een antwoord moesten geven op de vraag: wat is de meest geschikte plaats om architectuur te leren? Een tentoonstelling in het faculteitsgebouw La Cambre Horta in Brussel, georganiseerd door het ICA, geeft een overzicht van de verschillende projectvoorstellen.

Product News

De essentie van Belgische natuursteen ter attentie van ontwerpers van projecten

BNP Paribas Fortis Private Equity en Wallonie Entreprendre stappen in het kapitaal van STÛV

Bulo en B-Brand lanceren B7, een spartaanse lounge sofa met multifunctionele inzetbaarheid

Een toekomst met een traditie: van eenmanszaak tot mondiale groep

Agenda

15.04.2024 Mixing & Stacking A+ Magazine Release A+ 307
22.04.2024 Junya Ishigami A+ Lecture Bozar, Brussels
17.06.2024 Textile & Texture A+ Magazine Release A+ 308

Beste architect, laat ons weten wat u bouwt!
De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de recentste, kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond? Laat het ons weten via deze link!

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel