h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

Sectormoment Architectuurcultuur

Op 26 maart verzamelen we in DE SINGEL om tijdens het Sectormoment Architectuurcultuur een stand van zaken op te maken. Waar staan we momenteel? Wat zijn de sterktes en zwaktes van het veld? En waar willen we naartoe?

Met een keynote lezing van Doina Petrescu (University of Sheffield, UK) zetten we de toon voor het Sectormoment. Daarna vormen acht actuele thema’s de basis voor een reeks gemodereerde rondetafelgesprekken. Lisa De Visscher, voormalig artistiek directeur van A+, zal het gesprek ‘AI versus auteurschap en representatie’ modereren, met Bram Aerts (Atama) als expert. Artificiële intelligentie (AI) is alomtegenwoordig in de meeste disciplines. Ook in de architectuur- en bouwwereld is AI aan een steile opmars bezig, zowel bij de uitwerking van het ontwerp als op vlak van de representatie van een project. Over welke projecten en toepassingen gaat dit concreet? Wie werkt met AI en waarom? En wat zijn de gevolgen hiervan voor het veld, niet alleen voor het beroep van architect maar ook voor de aanverwante disciplines? AI laat ook vele vragen rijzen over auteurschap. Want als je de robot inschakelt, wie houdt dan nog de pen vast?

Het resultaat van de gesprekken nemen we mee in de Landschapstekening Kunsten, die in 2025 wordt voorgelegd aan de nieuwe minister van Cultuur, Jeugd en Media. Ingenieur-architect en beeldend kunstenaar Jolien Naeyaert maakt als vliegende reporter een verslag van de dag.

Het Sectormoment Architectuurcultuur is een initiatief van het Platform Architectuurcultuur (PAC), in een productie van het Vlaams Architectuurinstituut i.s.m. A+ Architecture in Belgium, Archipel, Architecture Workroom Brussels, Architectuurwijzer, AR-TUR, Stad en Architectuur. Met de steun van de Vlaamse Overheid.

Meer info en inschrijving

Product News

Beste architect, laat ons weten wat u bouwt!
De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de recentste, kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond? Laat het ons weten via deze link!

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel