h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

De Across on Tour tentoonstelling is de hele zomer in Brussel!

De hele zomer lang, tot 2 september 2023, blijven de deuren van de tentoonstelling Across on Tour open in het MAD in Brussel. Dit geeft je de kans om de inspirerende projecten van acht jonge Belgische architectenbureaus te ontdekken.

Bauclub, Every Island, Laboratoire, Linto Architecture, Pashenko Works, Sophia Holst, Studio Ruben Castro en Wissel Architectuur Studio tonen hun creativiteit en bedrevenheid aan de hand van maquettes, tekeningen en foto’s in een scénografie van Asli Ciçek.

Meer info

A+ Architecture in Belgium zoekt een student om een inventaris uit te voeren

Geïnteresseerd? Stuur uw kandidatuur + korte motivatiebrief naar Deborah Schwarzbaum op het adres office@a-plus.be voor 15 augustus 2023. Meer info op a-plus.be

A+ Exhibition

Play. NU architectuuratelier
18.10.2023-28.01.2024

De tentoonstelling ‘Play’ in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel is een ervaring die u niet mag missen voor ze sluit op 28 januari 2024. Ter gelegenheid van de overzichtstentoonstelling verscheen de eerste monografie van het bureau, die een prikkelende blik werpt op hun aanpak.

Competitions

Bar-brasserie en restaurant van Kanal, Brussel

De verbouwing van de voormalige Citroëngarage tot toekomstige cultuurpool Kanal vordert gestaag. Ondertussen blijven het team van Atelier Kanal en de Stichting Kanal nadenken over hoe ze van deze plek een inclusieve ruimte kunnen maken, gewijd aan creativiteit en gezelligheid.

Products

CUPRA Born, als elektrisch rijden buitengewoon wordt

De zoektocht naar prestaties is verankerd in het CUPRA-DNA en dus alomtegenwoordig. We willen altijd vérder gaan, onszelf overtreffen en ons onderscheiden van de massa. Die energie wordt belichaamd door de CUPRA Born: hij verhoogt de normen voor elektrisch rijden, terwijl hij ook de drempels errond wegneemt.

Projects

Studio mxmxm, Atelier for an artist, Brugge

De groene rand rond Brugge was vanaf de jaren ’50 een uitermate dankbaar oefenterrein voor een nieuwe generatie modernistische architecten. In één van de resulterende woningen, een bungalow in zwart geteerd hout door Jacques Pêtre en Jan Tanghe, woont een kunstenares die glas-in-loodramen ontwerpt.

News

BAP jury meeting in Brussel

De juryleden van deze tweede editie van de Brussels Architecture Prize, bestaande uit gerenommeerde architecten en professionals uit de sector, zijn deze week in Brussel bijeengekomen om de meer dan 170 ontvangen inzendingen te bespreken.

Reviews

Drie boeken over woningbouw in één band

In Dutch Dwellings / the architecture of housing laat Dick van Gameren zijn licht schijnen over de geschiedenis van de woningbouw in Nederland.

Product News

Duurzaamheid en circulair bouwen: Soprema bouwt met de Zloop een nieuwe generatie recyclagefabriek voor bitumen

Leer meer over de verschillende duurzame bouwpraktijken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Kreon lanceert kreon holon 60, een aanvulling op de reeds gekende holon familie van opbouw-, rail- en pendelvormige downlights

Interieur verdelen zonder lichtverlies

Agenda

16.06.2023-02.09.2023 Across on Tour Across Exhibition MAD, Bruxelles
25.09.2023 On Campus: Designing Higher Education A+ Magazine Release A+ 303
28.09.2023 Mario Botta A+ Lecture Bozar, Brussels
17.10.2023 NU architectuuratelier A+ Lecture Bozar, Brussels
18.10.2023-28.01.2024 Play. NU architectuuratelier A+ Exhibition Bozar, Brussels
16.11.2023 Mary Duggan A+ Lecture Bozar, Brussels
18.11.2023 Vier samen met ons 50 jaar Architectuur Reset

Beste architect, laat ons weten wat u bouwt!
De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de recentste, kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond? Laat het ons weten via deze link!

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel