h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

Bouwmeester Maître Architecte

A+ Architecture in Belgium is verheugd te vernemen dat de functie van BMA behouden blijft zoals ze is en de bevoegdheid uitgebreid wordt. A+ erkent het belang van dit instituut en is ervan overtuigd dat deze bijdraagt aan een interessante architectuurcultuur.

Meer info

A+ Session

BC Architects, Materials & Studies

Traditionele of innovatieve technieken? Architect of aannemer? Hergebruik of zelfgemaakt? Wes Degreef van BC beantwoordt onze vragen!

Projects

Schapenstal met uitbreiding

Het terrein waar deze eengezinswoning staat, ligt aan de rand van het bos, weg van de oprukkende woonwijk. De aanpak van Karbon’ voor de renovatie van deze voormalige boerderij is doordrongen van soberheid en past volledig in de context. Het project wil in de eerste plaats het bestaande erfgoed behouden: wat overblijft van de boerderij, die naïef en illegaal werd opgetrokken, is het uitgangspunt van het project.

Reviews

African Modernism

Tussen 1957 en 1966 riepen 32 Afrikaanse staten hun onafhankelijkheid uit. Ghana beet de spits af.  Voor de gebouwen van hun nieuwe instellingen grepen deze landen vaak terug op de vormentaal van de ‘International Style’. Manuel Herz stelde met zijn team van de ETH Zürich een monumentaal boek samen over deze geschiedenis.

News

Renaat Braemprijs bekroont Eksterlaar in Deurne, De Academie in Turnhout en de Kloostersite in Meer

De Renaat Braemprijs benadrukt de kwaliteit en meerwaarde van innovatieve woonvormen met een sterke sociale impact en zet dit jaar drie bijzondere projecten in de schijnwerpers: het sociale woonproject Eksterlaar in Deurne, De Academie in Turnhout en De Kloostersite in Meer.

Product News

Gericht licht met grondarmatuur

Oproep WOAW 2024: Verdient jouw woonidee een award ?

Agenda

17.06.2024 Textile & Texture A+ Magazine Release A+ 308
24.09.2024 Ensamble Studio A+ Lecture Bozar, Brussels
29.09.2024 Identity & Iconism A+ Magazine Release A+ 309
16.10.2024-12.01.2025 Rotor. Entangled Matter A+ Exhibition Bozar, Brussels
09.12.2024 Material Flows – guest edited by Rotor A+ Magazine Release A+ 310

Beste architect, laat ons weten wat u bouwt!
De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de recentste, kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond? Laat het ons weten via deze link!

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel