h1,h2,h3{color:black; margin-top:5px; margin-bottom:10px;} h1,h2{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900;} h2{font-size:30px; text-align:center; margin:5px 0 10px 0; line-height:27px;} h3{font-family:rhymes, "Rhymes Black Text", "Times New Roman", times, serif;font-weight:900; font-size:12px; margin-bottom:0; text-align:center;} p a{color:#000000; font-weight:400; text-decoration:underline;} a{color:#000000!important; } h3 a{color:#000000; text-decoration:underline;} p{font-size:15px; line-height:19px; font-family:"Rhymes Light Text", "Times New Roman", times, serif; font-weight:300;}

Online version - Version française

A+ Lecture by Bruther

A+ Architecture in Belgium en Bozar nodigen Stephanie Bru en Alexandre Theriot uit voor een lezing in Brussel op 25 april. Bruther, een samentrekking van de namen van de oprichters, werd opgericht in 2007. Vandaag werkt het bureau vanuit Parijs en Zürich en is actief op het gebied van architectuur, onderzoek, onderwijs, stedenbouw en landschap. Bruther staat bekend om zijn publieke projecten in heel Frankrijk en Europa, en om zijn sociaal geëngageerde en verantwoordelijke architectuur. Het aanpassingsvermogen en de capaciteit van de gebouwen om te evolueren in de tijd vormen de kern en de identiteit van de productie van het bureau.

Ter gelegenheid van deze lezing schenkt onze partner Febelcem 400 vrijkaarten aan de studenten die de lezing wensen bij te wonen!

Meer info | Ticket | Inschrijving (studenten)

A+ Session

Bruther

Onderwijzen of ontwerpen? Specifiek of genetisch? Beperkingen of vrijheid? Minder of meer? Stéphanie Bru en Alexandre Theriot geven ongefilterde antwoorden op onze vragen. Ontdek hun antwoorden hier!

Competitions

De bookshop van Kanal: een huiskamer in de stad

Onlangs werd voor de toekomstige bookshop van Kanal, waarin ook de CIVA-archieven zullen worden ondergebracht, een wedstrijd uitgeschreven. Het project van Central architecten, Sophie Dars (architect en uitgever), Pierre Leguillon (beeldend kunstenaar) en Daidalos Peutz (akoesticus) overtuigde de jury, die moest kiezen uit voorstellen van Asli Çiçek, Nord, Traumnovelle, Hé! Architectuur en XDGA.

Events

Nuit Américaine

Alle goede dingen bestaan in drie, luidt het wel eens. Niets is minder waar voor Nuit Américaine, de nieuwe tentoonstelling van Marc Camille Chaimowicz in het WIELS.

Projects

Ademruimte

In de buurt van het Gentse Sint-Pietersstation vormt Dhooge & Meganck Architectuur een statige, maar in zichzelf gekeerde, 20e eeuwse burgerwoning om tot een huis vol licht en zichten. Op de locatie van een complexe koterij bouwt het een twee verdiepingen hoge kamer, gericht op de stadstuin.

Reviews

Constructie voor (gevorderde) dummies

Structures: or why things don’t fall down van James Edward Gordon (1913-1998) verscheen in 1978 en behield sindsdien een cult status onder ontwerpers en ingenieurs. Gordon slaagt er immers als geen ander in om basisinzichten van structureel ontwerp uit te leggen.

Events

De tentoonstelling Baukunst in de Architektur Galerie in Berlijn

Van 26 maart tot 6 mei organiseert de Architektur Galerie in Berlijn de monografische tentoonstelling Incomplete Works gewijd aan het werk van het Brusselse bureau Baukunst.

Product News

Fnac Vanden Borre recupereert verpakkingen voor de productie van XPS isolatie, met dank aan Soprema en Recycling Partners Belgium

Wienerberger showroom transformeert tot belevingscentrum

Innovatieve pvc-raamvleugel combineert duurzaamheid met strak design

Alles voor een uniforme oprit met eSafe Entrada-gamma

Agenda

17.04.2023 Affordable Housing A+ Magazine Release A+ 301
25.04.2023 Bruther A+ Lecture Bozar, Brussels
15.06.2023 Across on Tour : Brussels Across Lecture MAD, Bruxelles
16.06.2023-02.09.2023 Across on Tour Across Exhibition MAD, Bruxelles

Beste architect, laat ons weten wat u bouwt!
De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de recentste, kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond? Laat het ons weten via deze link!

Publicaties Lezingen Tentoonstellingen Abonnement

Fédération Wallonie-Bruxelles FWB Vlaamse overheid Ville de Bruxelles Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Région de Bruxelles-Capitale

Febelcem urban.brussels D’Ieteren Immo

Deze mail werd verstuurd naar [[EMAIL_TO]], klik hier om u af te melden.

ICASD vzw

21/3 Ernest Allardstraat

1000 Brussel