Gepubliceerd op 08.02.2022

Een volledig CO2-neutraal cement, even performant of zelfs nog performanter voor het merendeel van de toepassingen: dat is ECOPlanetZERO, een revolutionaire cementzak gelanceerd door Holcim. Een primeur in België bij de start van 2022.

Producenten, aannemers, bouwmeesters, beleidsmakers, aanbestedende overheden, eindgebruikers enz. We zijn allemaal stakeholders in een sector die meer en meer wil inzetten op duurzame oplossingen om verantwoord te bouwen. Met zijn ECOPact ZERO- en ECOPact ZERO+-beton was Holcim eerder al met succes de juiste weg ingeslagen. In het verlengde van zijn engagement focust de onderneming zich nu ook op zijn cementproducten: met ECOPlanetZERO zet Holcim vandaag een gigantische stap vooruit.

0% co2: een primeur

ECOPlanetZERO is het eerste volledig CO2-neutrale cement in zakken dat op de Belgische markt wordt aangeboden. Die koolstofneutraliteit wordt bereikt door de selectie van materialen met lage milieuvoetafdruk en de optimalisatie van het productieproces, maar ook door de volledige compensatie van de onsamendrukbare CO2-uitstoot. Hoe compenseert Holcim die CO2-uitstoot? Door te investeren in gecertificeerde duurzame ontwikkelingsprojecten in samenwerking met het bedrijf CO2Logic en de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij. Dankzij onze samenwerking met de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij kunnen we in België het project ‘Treesforfuture’ (het vroegere Arboretums-project) ondersteunen. Door het ontwikkelen van nieuwe boomsoorten bereidt dit project de Belgische bossen van morgen voor op de klimaatverandering.

Dit hoogperformante cement is perfect geschikt voor de meeste toepassingen.

www.holcim.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.