Gepubliceerd op 17.05.2023 | Foto's: © Bart Van der Moeren

Marie-José Van Hee, de gerenommeerde Gentse architect, ontving de Ultima voor Architectuur en Toegepaste Kunsten tijdens de Ultimas 2022-ceremonie. Dit evenement vond plaats op dinsdag 16 mei in Tour & Taxis en bekroonde 13 laureaten voor hun opmerkelijke bijdragen op het sector van sociaal-cultureel werk in Vlaanderen. Voor meer details kunt u het volledige juryverslag raadplegen.

Een van de opmerkelijke realisaties van Van Hee is het ModeMuseum in Antwerpen. Dit gebouw, harmonieus geïntegreerd in het stedelijk weefsel, mengt op elegante wijze het oude en het nieuwe en biedt open en vloeiende ruimtes waarin de modecollecties worden getoond en bezoekers worden uitgenodigd tot interactie met de architectuur zelf.

<a href="http://Haar eigen woning in Gent is een ander concreet voorbeeld van haar persoonlijke architecturale visie. Door moderniteit en traditie subtiel te combineren, creëert Van Hee warme en gastvrije ruimtes met gebruikmaking van natuurlijke materialen zoals hout en baksteen. Natuurlijk licht en de harmonieuze integratie van het omringende landschap geven deze residentie een poëtische dimensie.

In haar woonprojecten richt Van Hee zich op het welzijn van de bewoners en het creëren van ruimtes die zowel intimiteit als sociale interactie bevorderen. Ze hecht veel belang aan de menselijke maat en de relatie tussen de bewoners en hun gebouwde omgeving. Met een voorkeur voor eenvoudige vormen en natuurlijke materialen slaagt zij erin functionele en esthetische woningen te ontwerpen.

Door haar uitzonderlijke carrière heeft Marie-José Van Hee haar stempel gedrukt als architect en een belangrijke bijdrage geleverd aan het vakgebied. Haar unieke architecturale visie, haar zoektocht naar harmonie tussen traditie en moderniteit en haar aandacht voor detail hebben van haar een emblematische figuur gemaakt in de hedendaagse Belgische architectuur.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.