Gepubliceerd op 23.04.2024

Living Places Copenhagen, ontwikkeld door de VELUX® Group en de architecten EFFEKT, ingenieurs Artelia en aannemers Enemærke & Petersen, heeft de internationale MIPIM Award 2024 gewonnen in de categorie ‘Best Residential Project’. Deze overwinning plaatst het Living Places concept in de voorhoede van de internationale vastgoedscène en onderstreept het sterke innovatiebeleid van VELUX en haar betrokkenheid bij betekenisvolle projecten voor het milieu.

Het project won dit jaar de MIPIM-awards voor zijn holistische benadering van duurzaam bouwen. Het laat zien hoe je woningen kan ontwikkelen met een CO2-voetafdruk die 2/3 lager is dan de huidige Deense norm. Dit resultaat garandeert een binnenklimaat van hoge kwaliteit waarbij bestaande technologieën en materialen worden gebruikt.

De uitspraak van jurylid en BIG-partner Kai-Uwe Bergmann bij het overhandigen van de prijs aan de vertegenwoordigers van de VELUX® Group, EFFEKT en Artelia, was lovend : “Ik vind het echt opmerkelijk dat een fabrikant als VELUX innovatief werk creëert en architecten en ontwerpers aanmoedigt om hieraan mee te werken. Alle bedrijven die vandaag producten ontwikkelen of op de markt hebben, kunnen hier ook aan bijdragen.”

We zijn ontzettend blij dat we met Living Places Copenhagen de MIPIM award voor beste woonproject hebben gewonnen. De focus die dit jaar gaat naar duurzaamheid, rekening houdend met zowel de CO2-voetafdruk van de gehele levenscyclus als de impact op het klimaat, maakt deze overwinning bijzonder belangrijk. Met het Living Places project hebben we, samen met onze partners EFFEKT, Artelia en Enemærke & Petersen, aangetoond dat het mogelijk is om woningen te bouwen die niet alleen ten goede komen aan hun eindgebruikers en de bredere gemeenschap, maar ook bijdragen aan de economie. We zijn uitzonderlijk vereerd dat we het winnende project zijn van de vier genomineerden,” zei Lone Feifer, Directeur Duurzame Gebouwen bij de VELUX® Group.

De winnaar werd bekendgemaakt tijdens het internationale vastgoedevent MIPIM in Cannes op 14 maart 2024, waar de meest invloedrijke spelers uit alle sectoren van de internationale vastgoedindustrie samenkomen.

Deze prijs is een van een reeks internationale onderscheidingen die de baanbrekende en innovatieve aspecten van dit door VELUX geïnitieerde project benadrukken. In 2023 won Living Places Copenhagen de EY Sustainability Award in de categorie innovatie, de Innovative Design Award van Bo Bedre Magazine’s Design Awards, evenals de Sustainable Future Award en de Merit Award for Architecture van het American Institute of Architects.

Over Living Places Copenhagen

In april 2023 opent de VELUX® Group, samen met EFFEKT, Artelia en Enemærke & Petersen de deuren van Living Places Copenhagen in het Spoorwegdistrict van Kopenhagen – het eerste prototype van het holistische concept Living Places. Het doel van het project is om de weg vooruit te tonen in de bouwsector en te laten zien hoe het herdenken van gebouwen kan helpen bij het oplossen van enkele van ‘s werelds gezondheids- en klimaatproblemen. Het concept is gebaseerd op vijf basisprincipes die erop gericht zijn om woningen te creëren die gezond, moduleerbaar, eenvoudig, schaalbaar en evolutief zijn. Deze pijlers zijn zowel van toepassing op nieuwbouw als op bestaande woongemeenschappen.

Lees meer over Living Places

www.velux.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.