Gepubliceerd op 15.09.2022

Twee weken voor de start van het nieuwe LifeCycles festival dat van 28 tot 30 september plaatsvindt in Gent werden nog nieuwe namen aan de line-up toegevoegd. Naast OMA, BIG, Arup, Carlo Ratti, Henning Larsen, 3XN en vele andere zien we nu ook Ferrier Marchetti Studio, Coldefy en Sogent op de affiche. Ook Belgische vertegenwoordigers van oa ORG, 51N4E, JDSA, Robbrecht & Daem, Revive zullen komen spreken en beloven een inspirerend moment voor iedereen die begaan is met stad, architectuur en omgeving.

Als partner nodigt A+ u graag uit om dit uniek evenement bij te wonen, met 50% korting op de tickets.

Het LifeCycles programma is opgebouwd rond 6 onderwerpen, de levenscyclussen van een stad, architectuur, bouw, omgeving, technologie en maatschappij. “Elk van deze onderwerpen is vandaag heel sterk onderhevig aan verandering en innovatie. Bovendien zijn ze onlosmakelijk met elkaar verweven. Grote trends zoals urbanisatie bepalen niet alleen de functie en invulling van onze steden, maar ook de noden en vorm van onze gebouwen. Tegelijkertijd staan we voor grote uitdagingen op vlak van mobiliteit en duurzaamheid, leven we in een steeds meer geconnecteerde en data-gedreven maatschappij, evolueren we naar ‘smart cities’ en richt de bouwsector zich steeds meer op modulair, circulair en 3D-geprint – maar ook betaalbaar – bouwen. Al die topics zullen in deze 3 dagen ruimschoots aan bod komen”. Reggy Van den Branden, organisator LifeCycles. Presentatietitels als “regenerative architecture”, “transitioning cities”, “disrupting concrete construction”, “climate-responsive architecture”, “the masterplan” of “zero-carbon neighbourhoods” bevestigen de veelzijdigheid aan actuele onderwerpen. Op de programmapagina van de LifeCycles website kan u alle onderwerpen per spreker en het gedetailleerde programma per dag ontdekken.

Ook de locatie is een reden om dit architectuurfestival te bezoeken. Met projectontwikkelaar Revive als gastheer zal LifeCycles doorgaan op de iconische Vynckier-site. Deze site is een voorbeeld van industrieel erfgoed en normaalgezien niet open voor het publiek.

Als partner nodigen we u graag uit om zowel het LifeCycles festival als de site samen met ons te ontdekken. We bieden u 50% korting op de toegangstickets voor 1 of 3 dagen. Met code 50LFC2022 kan u deze korting op de ticketpagina van www.lifecycles.be activeren.

Willen jullie in team komen? Dan zorgt de organisator vanaf 5 personen graag voor een interessant groepstarief.

Praktisch
28 – 30 september 2022
Vynckier site
Nieuwevaart 51, 9000 Gent
Volledig programma
Tickets

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.