Bozar en A+ hebben het genoegen Xaveer de Geyter te mogen verwelkomen voor een lezing over zijn werk op 4 november. De Geyter richtte in 1988 zijn eigen architectenbureau op in Brussel, na een tiental jaar te hebben gewerkt voor het bureau OMA (Office for Metropolitan Architecture) in Rotterdam. XDGA telt inmiddels meer dan vijftig medewerkers en opende al een tweede kantoor in Parijs.

Het oeuvre van XDGA bevat voornamelijk grootschalige projecten, waaronder de heraanleg van het Rogierplein in Brussel en het provinciehuis in Antwerpen. Vorig jaar stond het architectenbureau in de kijker met het toen pas opeleverde schoolgebouw Melopee in de Oude Dokken in Gent (2020). Momenteel werkt XDGA aan het ontwerp van het derde en laatste blok in het project City Dox in Anderlecht.

Sinds de oprichting van zijn bureau genoot Xaveer De Geyter al heel wat erkenning. Zo was hij finalist voor de Mies Van der Rohe Award, mocht hij de Belgische Prijs voor Architectuur in ontvangst nemen en werden in 2021 het Melopee-gebouw, het Antwerpse Provinciehuis en het Rogierplein geselecteerd voor de eerste editie van de Brussels Architecture Prize.

Ter gelegenheid van deze lezing schenkt onze partner Febelcem 400 vrijkaarten aan de studenten die de lezing wensen bij te wonen. De lezing wordt voorafgegaan door een presentatie van de ‘Concrete Design Competition’ om 18u. Schrijf je nu in!

Praktische info

4 november 2021, 20:00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal Henry Le Boeuf
In het Engels
Toegang met Covid Safe Ticket. Meer info

Soldout

Coproductie: BOZAR, A+ Architecture in Belgium

Structurele Partner: Febelcem

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.