Het bureau Wissel Architectuur Studio bestaat uit partners Felix Schiettecatte, Lennart Vandewaetere & Marius Vaneeckhoutte, en werd opgericht in 2017 in Brussel. Vanuit hun bureau in het centrum van Brussel werken ze aan diverse projecten verspreid in Vlaanderen en Brussel. De naam wisselstudio staat synoniem voor hun manier van werken: een wisselwerking tussen tekening, maquette en beeld. De analoge manier van ontwerpen laat ruimte voor toevalligheden doordat er gesneden, verschoven en geplakt wordt. Dit zorgt regelmatig voor onverwachte omwentelingen in het denkproces die verder gaan dan het voor-de hand-liggende. Op deze manier ontstaan er nieuwe typologieën. Daarnaast worden maquettes niet alleen als ontwerptool gebruikt, maar ook als basis voor een gesprek. Tot het œuvre van het bureau behoort de renovatie van een huis in Berchem.

Wisselstudio is een van de geselecteerde bureaus voor de lezingenreeks Across on Tour. Samen met Bauclub, Every Island, Laboratoire, Linto, Sophia Holst, Pashenko Works en Studio Ruben Castro toeren zij door België om hun architectuurpraktijk voor te stellen in reactie op een gemeenschappelijk thema Transformatie. Dit evenement wordt gevolgd door een groepstentoonstelling van hun werk die op 15 juni 2023 in het MAD de deuren opent. De vraagstelling evolueert doorheen het jaar, om uit te monden in een collectieve tentoonstelling van de acht jonge architecten die op 16 juni 2023 opent in het MAD.

Praktische info

Lezing in Doornik op 22 november 2022,
Lezing in Antwerpen op 16 maart 2023,
Lezing in Brussel op 15 juni 2023.
In het Frans/Nederlands

Coproductie : A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut, Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles

Structurele sponsor : D’Ieteren Immo

Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, en Faculté d’Architecture de l’Université de Liège
Partners : MAD, Faculté d’architecture, d’ingénierie architecturale, d’urbanisme de l’UCLouvain LOCI

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.