Met een diploma Burgerlijk Ingenieur Architect van de UCLouvain op zak en gesterkt door een ervaring als uitwisselingsstudenten aan de EPFL in Lausanne, wagen Nicolas Willemet en Guillaume Vanneste zich samen aan verschillende wedstrijden. In 2015 krijgen ze een eerste project toegewezen voor de renovatie van een dakappartement in Schaarbeek. Zo beslissen ze om samen een bureau op te richten: vvv. Door hun studies en eerdere professionele ervaring die ze opdeden bij l’escaut architectures en Studio Secchi Viganò, weten ze om te gaan met grootschalige, stedelijke projecten. Ze worden vaak betrokken bij stedenbouwkundig onderzoek en doceren ook beide.

vvv focust vooral op zowel grootschalige projecten als op woningen in de stad. Of het nu gaat om kleine of grote opdrachten, om de renovatie van een appartement of de aanleg van een openbare ruimte, Nicolas Willemet en Guillaume Vanneste benaderen hun projecten als onderdeel van het grotere stedelijke weefsel, dat ze ook volop willen benutten.

Ze zijn zeer begaan met wat ze het “reeds bestaande” noemen, datgene wat een plek bepaalt, en nemen hierover een bijna politiek standpunt in. Volgens hen moeten projecten in de publieke ruimte dan ook urgente sociale en klimatologische vraagstukken oplossen.

Ontdek de projecten en de architecturale aanpak van vvv tijdens de Across-lezing op 26 november. Architect Yves Malysse van URA verzorgt de inleiding. Ten gevolge van de Coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen genomen door de overheid gaan de volgende Across lezingen digitaal verder door. De lezing van vvv wordt daarom live gestreamd op onze Facebook pagina. Blijf ons zeker volgen, dan weet je meteen wanneer de video’s gepost zijn en online staan!

Praktische info

26 november 2020, 20:00
Live gestreamd op onze Facebook-pagina
In het Nederlands/Engels

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid

Structurele sponsor: D’Ieteren Immo

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.