Yves Malysse en Kiki Verbeeck geven met hun lezing de aftrap voor de monografische tentoonstelling Solid Senses in het teken van hun Brusselse architectenbureau URA.

Nadat ze in uiteenlopende Belgische en buitenlandse bureaus hadden gewerkt, besloten Yves Malysse en Kiki Verbeeck in 2002 om samen met Joost Verstraete UR op te richten. Tegenwoordig zijn Malysse en Verbeeck actief onder de naam URA. Inmiddels wist het architectenbureau een stevig portfolio uit te bouwen met openbare projecten. Momenteel werken ze aan verscheidene projecten in België, onder meer in samenwerking met architecten Els Claessens en Tania Vandenbussche van ECTV en met architectenbureau Robbrecht en Daem.

Inmiddels is URA uitgegroeid tot een vaste waarde in het Belgische architectuurlandschap. Het bureau werd al meermaals genomineerd voor de Mies Van der Rohe Award en sleepte in 2013 de New Yorkse Architizer A+ Jury Award 2013 in de wacht. In 2019 kreeg URA de opdracht de scenografie uit te werken voor de tentoonstelling Prenten in de eeuw van Bruegel in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten.

De openingslezing vormt een gelegenheid om meer te weten te komen over hun praktijk en de eerste monografische tentoonstelling die eraan gewijd is. Na de lezing wordt de tentoonstelling in de Horta-hal plechtig geopend.

Vanaf 24 september 2021 heb je een Covid Safe Ticket voor alle evenementen. Lees er alles over op deze pagina.

Praktische info

9 november 2021, 19:00
Palais voor Schone Kunsten – Zaal M
In het Engels

Soldout

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.