A+ Architecture in Belgium en BOZAR nodigen op 11 februari 2020 Tham & Videgård en LAN uit voor een dubbellezing over hout in het Paleis voor Schone Kunsten. De twee bureaus belichten de toepassing van het materiaal hout in hun architecturale praktijk.

De avond begint met een presentatie van Umberto Napolitano. In 2002 richtte hij samen met Benoit Jallon het bureau LAN op in Parijs. Hij stelt Wood’Up voor, een torenproject in hout, een van de hoogste in zijn soort in Frankrijk.

Daarna komt het Zweedse bureau Tham & Videgård aan het woord. Sinds enkele decennia experimenteren zij met de toepassing van hout op verschillende schaal, van interieurprojecten (zoals het vakantiehuis Krokholmen) tot het gebruik van massief hout in grootstedelijke projecten (zoals Wooden High-Rise in Stockholm).

Ter afsluiting gaan de sprekers met elkaar in debat: ze wisselen van ideeën over de verschillende toepassingen van hout in architectuur en de uitdagingen ervan.

Praktische info

11 februari 2020, 19:00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal M, Brussel
In het Engels

Soldout

Coproductie: BOZAR, A+ Architecture in Belgium
Partners: Swedish InstituteArchitects SwedenSwedish Wood, Embassy of Sweden

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles – Cellule Architecture

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.