Studio Ruben Castro werd opgericht door Ruben Castro in 2021 in Brussel. Studio Ruben Castro is een multidisciplinaire Architectuur Studio. Het werk reikt van gebouwde omgevingen, meubelstukken tot kunstwerken in Musea en private collecties. De fundamentele elementen in zijn projecten zoals materiaal, schaal en zwaartekracht vormen een leidraad doorheen zijn werk die samen een zekere atmosfeer met zich meebrengen. Het werk van Studio Ruben Castro bevindt zich op het raakvlak tussen kunst, ruimtelijke installaties in de publieke ruimte en architectuur. In 2016 werd Ruben Castro door de gemeente Maastricht uitgenodigd om onderzoek te doen naar de ondergrond van de stad, wat resulteerde in een publicatie.

Studio Ruben Castro is een van de geselecteerde bureaus voor de lezingenreeks Across on Tour. Samen met Bauclub, Every Island, Laboratoire, Linto, Sophia Holst, Pashenko Works en Wissel Architectuur Studio toeren zij door België om hun architectuurpraktijk voor te stellen in reactie op een gemeenschappelijk thema Transformatie. Dit evenement wordt gevolgd door een groepstentoonstelling van hun werk die op 15 juni 2023 in het MAD de deuren opent. De vraagstelling evolueert doorheen het jaar, om uit te monden in een collectieve tentoonstelling van de acht jonge architecten die op 16 juni 2023 opent in het MAD.

Praktische info

Lezing in Doornik op 22 november 2022,
Lezing in Antwerpen op 16 maart 2023,
Lezing in Brussel op 15 juni 2023.
In het Frans/Nederlands

Coproductie : A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut, Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles

Structurele sponsor : D’Ieteren Immo

Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, en Faculté d’Architecture de l’Université de Liège
Partners : MAD, Faculté d’architecture, d’ingénierie architecturale, d’urbanisme de l’UCLouvain LOCI

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.