Het bureau werd opgericht door Sophia Holst in 2021 in Brussel. Ze doet aan onderzoek, maakt tentoonstellingen en werkt op projecten in zowel architectuur als stedenbouw. De specifieke onderwerpen van een aantal van haar projecten behandelen onder meer de waarde van ‘publieke privacy’ en niet-geprogrammeerde openbare ruimtes, de privatisering van de stedelijke ‘commons’ in Vilnius, de problematiek van renovaties van sociale woningen (zowel in België als in Nederland), en het potentieel van monumentale restruimtes in Amsterdam. In 2022 nam Sophia Holst als ontwerper deel aan Tafelzetting #3 van het Vlaams Architectuurinstituut. Holst zet in deze tentoonstelling  het vaak vergeten dakenlandschap van het culturele centrum De Singel van Léon Stynen en Paul De Meyer in de schijnwerpers.

Sophia Holst is een van de geselecteerde bureaus voor de lezingenreeks Across on Tour. Samen met Bauclub, Every Island, Laboratoire, Linto, Pashenko Works, Studio Ruben Castro en Wissel Architectuur Studio toeren zij door België om hun architectuurpraktijk voor te stellen in reactie op een gemeenschappelijk thema Transformatie. Dit evenement wordt gevolgd door een groepstentoonstelling van hun werk die op 15 juni 2023 in het MAD de deuren opent. De vraagstelling evolueert doorheen het jaar, om uit te monden in een collectieve tentoonstelling van de acht jonge architecten die op 16 juni 2023 opent in het MAD.

Praktische info

Lezing in Doornik op 22 november 2022,
Lezing in Antwerpen op 16 maart 2023,
Lezing in Brussel op 15 juni 2023.
In het Frans/Nederlands

Coproductie : A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut, Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles

Structurele sponsor : D’Ieteren Immo

Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, en Faculté d’Architecture de l’Université de Liège
Partners : MAD, Faculté d’architecture, d’ingénierie architecturale, d’urbanisme de l’UCLouvain LOCI

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.