Hebben de klimaatcrisis en COVID-19 onze toekomst gestolen? Meer dan ooit heeft de mensheid vandaag nood aan perspectief, een horizon vol dromen, verhalen, mogelijkheden en wervende toekomstbeelden. De video-interviewreeks Repairing the future wil het denken over de toekomst een nieuwe impuls geven door wetenschappers, kunstenaars en denkers uit verschillende disciplines aan het woord te laten. Er is aandacht voor economie, ecologie, mobiliteit, architectuur, maar ook voor schoonheid, troost en verbeelding.

In het kader van deze nieuwe reeks hebben A+ Architecture in Belgium en Bozar hun krachten opnieuw gebundeld voor een interview met architect Rem Koolhaas, dat vanaf het Paleis voor Schone Kunsten wordt afgenomen door Laura Herman en Christophe Van Gerrewey.

Rem Koolhaas is een Nederlandse architect, architectuurtheoreticus en urbanist. Hij kreeg de Pritzkerprijs in 2000. Hij is ook medeoprichter van het Office for Metropolitan Architecture (OMA). In 1995 vatte hij het werk van het OMA samen in zijn boek ‘S,M,L,XL’ en legde hij de verbanden bloot tussen de hedendaagse samenleving en architectuur. Koolhaas is professor aan de Harvard University, waar hij aan het roer staat van het Project on the City. Voor het New Yorkse Guggenheim Museum stelde hij de tentoonstelling ‘Countryside, The Future’ samen rond nijpende milieu-, politieke en sociaal-economische kwesties.

Meer info over Repairing the Future

Praktische info

26 augustus 2020
Op de Facebook pagina’s van Bozar en van A+ Architecture in Belgium, en op YouTube
In het Engels

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.