Het in 2007 opgerichte architectuurbureau Point Supreme staat vooral bekend om zijn European 10-voorstel Trondheim (2012), zijn deelname aan de laatste Biënnale van Venetië en zijn kritische collages over de hedendaagse stedelijke conditie, in het bijzonder in Athene.
De naam van het Griekse bureau werd ontleend aan het tweede manifest van het surrealisme van André Breton (1930) en de zoektocht naar een staat waarin de tegenstellingen opgeheven worden tussen wat zegbaar is en wat niet, realiteit en fictie, verleden en toekomst.

Deze architecten – die hun carrière begonnen bij MVRDV en OMA – bewandelen een ander pad, dat doet denken aan de radicale architectuur van de jaren ’70 door de wankele economische context, de rol van de kritische architect en de producties die gebouwd worden maar evengoed van papier blijven.

Parallel met de tentoonstellingen ‘No Country for Young Men’ en ‘The Depression Era Project’ (zie A+247) in het Paleis voor Schone Kunsten en het Atelier Bouwmeester zal deze lezing haar licht laten schijnen over de architectuurpraktijk van de jonge Griekse generatie.

 

 

 

Lees meerVerkleinen

Praktische info

14 mei 2014, 20:00
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel,
In het Engels

Coproductie: A+Architecture in Belgium, Bozar Architecture

Steun: Stad Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse overheid

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.