Pashenko Works werd opgericht door Mariia Pashenko en Koen Schaballie in 2019 in Londen. In de praktijk gaat de interesse van Mariia en Koen uit naar projecten die een impact hebben op de stedelijke omgeving en die bijdragen aan het discours over hoe we kunnen samenleven in een dense stad. Pashenko Works ontwerpt projecten die steeds een vorm van generositeit bezitten, en meer geven aan de stad dan enkel het broodnodige: een doorzicht, een drempel, een prachtige brievenbus enzovoort. Het werk van Pashenkoworks rijkt van een verbouwing van een Victoriaans woonhuis in Londen tot een transformatie van een oud fabriekspand tot co-workingplek in Kiev.

Pashenko Works is een van de geselecteerde bureaus voor de lezingenreeks Across on Tour. Samen met Bauclub, Every Island, Laboratoire, Linto, Sophia Holst, Studio Ruben Castro en Wissel Architectuur Studio toeren zij door België om hun architectuurpraktijk voor te stellen in reactie op een gemeenschappelijk thema Transformatie. Dit evenement wordt gevolgd door een groepstentoonstelling van hun werk die op 15 juni 2023 in het MAD de deuren opent. De vraagstelling evolueert doorheen het jaar, om uit te monden in een collectieve tentoonstelling van de acht jonge architecten die op 16 juni 2023 opent in het MAD.

Praktische info

Lezing in Doornik op 22 november 2022,
Lezing in Antwerpen op 16 maart 2023,
Lezing in Brussel op 15 juni 2023.
In het Frans/Nederlands

Coproductie : A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut, Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles

Structurele sponsor : D’Ieteren Immo

Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, en Faculté d’Architecture de l’Université de Liège
Partners : MAD, Faculté d’architecture, d’ingénierie architecturale, d’urbanisme de l’UCLouvain LOCI

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.