Dit najaar nodigen A+ Architecture in België en Bozar Armand Eeckels en Halewijn Lievens van NU architectuuratelier in Gent uit voor een inaugurele lezing. Dit evenement markeert de opening van de monografische tentoonstelling “Play”, gewijd aan hun werk.

NU architectuuratelier is een onderzoeksstudio voor architectuur en design, opgericht door Armand Eeckels en Halewijn Lieven in 2004.  Al bijna twintig jaar hanteert het bureau een empathische benadering van het ontwerpproces, met als doel een kwalitatieve bijdrage te leveren aan onze sociale en ruimtelijke omgeving. Recentelijke projecten omvatten onder andere Huis Perrekes, een voorziening voor mensen met dementie in Oosterlo, en hun werk in de Plantentuin van Meise, waar ze een serre en ontvangstpaviljoenen ontworpen die een nieuwe toegang maken met veel respect voor de site.

NU architectuuratelier is meerdere keren genomineerd voor nationale en internationale prijzen, waaronder de EU Mies van der Rohe Award (2006 en 2013), de Grand Prix Archizinc Trophy (2006), de Provinciale Architectuurprijs Oost-Vlaanderen (2007), de Belgische Prijs voor Architectuur en Energie (2013) en de Vlaamse Monumentenprijs (2013).

Deze lezing markeert de opening van de tentoonstelling “Play”. Uw toegang tot de conferentie omvat de vernissage van de tentoonstelling. Wilt u alleen de tentoonstelling vanavond ontdekken? Schrijft u zich dan hier in.
Bij deze tentoonstelling wordt een monografische publicatie over het werk van NU architectuuratelier gepresenteerd, uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Buchhnandlung Walther und Franz König. Diezelfde avond opent ook de tentoonstelling Victor Horta en de grammatica van de art nouveau, georganiseerd door onze partner Bozar. Uw inschrijving is geldt als toegangsticket voor de opening van beide tentoonstellingen.

Praktische info

17 oktober 2023, 19:00
Paleis voor Schone Kunsten

Soldout

Coproductie: BOZAR, A+ Architecture in Belgium
Partner: ART BASICS for CHILDREN

Sponsors : Acasa, Atento, Gavra, Koers, Studio Barabas, Driesen

Met de steun van het Vlaamse overheid, het Vlaamse Gemeenschapscommissie

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.