Murmuur staat niet voor grote gebaren: de ontwerpen zijn bescheiden, de aanpak is nuchter en de groei is zacht. Binnenkort geeft het ontwerpbureau uit Gent en Ronse een Across-lezing over zijn visie en projecten.

Tinne Verwerft en Pieter Vanderhoydonck bouwden ervaring op bij respectievelijk Marie-José Van Hee en Robbrecht en Daem. Na een vlotte samenwerking met bouwheer-zelfbouwer Koen Van Delsen stapte die als derde partner in het bedrijf. Met een profiel als bio-ingenieur bewaakt hij het duurzame en ecologische belang dat Murmuur vooropstelt.

Al sinds zijn ontstaan, zeven jaar geleden, denkt Murmuur na over de beleving van elke beweging, over het samengaan van tijd en ruimte. De afgelopen jaren wist het bureau enkele complexe opdrachten om te zetten in realisaties die het contact tussen binnen en buiten verheerlijken. Op de Familia-site integreren ze een stadsplein aan de rand van Ronse, opgeladen met ateliers in de plint. Ook de Standaert-site verbijzondert de overgang door een bestaande loods op een ingesloten binnenplein in te zetten als verbindend element.

Omwille van de persoonlijke factor blijven ze private opdrachten aannemen. “We vinden het onze taak om als ‘huisdokter’ van de stad ook de dagelijkse noden op kleinere schaal aan te pakken”, besluit het trio. Project per project bouwen ze verder aan een architectuur die hun nuchtere en gedreven kijk steeds beter weerspiegelt.

Lees meerVerkleinen

Praktische info

19.03.2019, 19:00
Galerie Opera – Espace ULg, (Place de la république française 41, 4000 Liège).
In het Engels/Frans

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, région de Bruxelles-Capitale

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.