Mos is een jong architectuurbureau uit New York, opgericht begin jaren 2000 door Michael Meredith en Hilary Sample. Hun œuvre is eclectisch en interdisciplinair, variërend van residentiële, culturele en educatieve projecten tot (kinder)boeken, kunst-installaties en meubilair. Functionaliteit en eenvoud staan centraal in het werk van Mos, dat gekenmerkt wordt door een architectuur die even vernieuwend als pragmatisch en verantwoordelijk is.

De architecten bouwen zowel in hun eigen land als in het buitenland. Hun projecten omvatten het Floating House op Lake Huron in Canada (2008), de Krabbesholm Højskole School of Design and Architecture in Denemarken (2012), het Vivienda-laboratorium in Mexico-Stad (2018), en de openluchtvoorziening voor kinderen Petite École in Versailles (2019). In 2015 nam het duo deel aan de eerste Chicago Architectuur Biënnale met het Corridor House, een levensgroot geprefabriceerd huis. In 2021 ontwierp Mos de collectie American Furniture voor de Brusselse galerie Maniera.

Mos krijgt regelmatig lovende kritieken en heeft al tal van architectuurprijzen in de wacht gesleept, zoals meerdere AIA New-York Awards (2020), de National Design Award in Architecture van de Cooper–Hewitt, Smithsonian Design Museum (2015), en de American Academy of Arts and Letters Architecture Award (2010). Ook de tijdschriften El Croquis en 2G hebben een publicatie aan hun werk gewijd.

Praktische info

10 november 2022, 19:00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal M, Brussel
In het Engels

Coproductie: Bozar, A+ Architecture in Belgium
In samenwerking met Archipel en Maniera

Structurele partner: D’Ieteren Immo
Structurele sponsor: FEBELCEM

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.