A+ Architecture in Belgium en Bozar nodigen je graag uit voor de thematische dubbellezing ‘Building with local materials’, met Martin Rauch en BC architects & studies & materials. De lezing vindt plaats op 2 april 2024 en gaat door op een andere locatie dan gewoonlijk: in het Auditorium 490 – Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (5 museumstraat, Brussel).

Martin Rauch komt oorspronkelijk uit Oostenrijk en heeft altijd een passie gehad voor het gebruik van natuurlijke materialen in zijn projecten. Hij is opgeleid als keramist, heeft zich gespecialiseerd in het bouwen met leem en richtte in 1999 zijn eigen studio Lehm Ton Erde op. Sinds 2010 deelt Martin Rauch zijn expertise als ereprofessor van de UNESCO-leerstoel voor ‘Earthen Architecture’. Hij zal een aantal emblematische projecten voorstellen, waaronder zijn eigen huis in Schlins, ontworpen samen met Roger Boltshauser.

Net als Martin Rauch werkt ook het Brusselse bureau BC architects & studies & materials sinds 2009 met een geïntegreerde aanpak die alle aspecten van het bouwproces omvat, van ontwerp tot onderzoek en de productie van specifieke materialen. BC zal het project Woodstock voorstellen, een vakantiehuis aan een rivier in de Ardennen dat volledig is opgebouwd met lokale, natuurlijke materialen en aan de hand van innovatieve technieken. Nadat beide hun projecten hebben voorgesteld, gaan Martin Rauch en BC met elkaar in gesprek.

Praktische info

02.04.2024, 19:00
Royal Museums of Fine Arts
Auditorium 490
In het Engels

Soldout

Coproductie: Bozar, A+ Architecture in Belgium

Main sponsor: Pierres et Marbres de Wallonie
Structurele partners: Febelcem, D’Ieteren Immo

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.