Mario Botta is een emblematische figuur van het postmodernisme in de architectuur. Hij ontwerpt scholen, banken, bibliotheken en kerken. In zijn 50-jarige carrière heeft Mario Botta internationaal bekende projecten gerealiseerd zoals het MOMA-museum in San Francisco, de Kathedraal van de Opstanding in Évry en het Jean Tinguely-museum in Basel. In 2019 ontwierp hij in samenwerking met Buro B het Labiomista-gebouw in Genk. Elk van zijn gebouwen belichaamt nauwgezet architecturaal denkwerk. Hij ontwerpt unieke ruimtes door het gebruik van eenvoudige geometrische vormen, de keuze van specifieke materialen en de beheersing van licht.

De lezing van Mario Botta, op 28 september om 20.00 uur in Bozar’s prestigieuze zaal Henry Le Bœuf, biedt een zeldzame kans om in zijn wereld te duiken. De lezing zal doorgaan in het Frans.

In het kader van de Concrete Design Competition, schenkt FEBELCEM 400 vrijkaarten voor de lezing door Mario Botta aan studenten. Geïnteresseerde studenten worden uitgenodigd om hun plaats te reserveren om te profiteren van dit aanbod vóór maandag 25 september (studentenkaart gecontroleerd aan de ingang). Meer info.

Met uw ticket tot de lezing van Mario Botta krijgt u ook toegang tot de Nocturne ‘Tàpies’ die dezelfde avond in Bozar plaatsvindt. Een gelegenheid om de tentoonstelling ‘Antoni Tàpies’ te bezoeken.

Praktische info

28 september 2023, 20:00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal Henry Le Boeuf
In het Frans

Download de bezoekersgids
Soldout

Coproductie: Bozar, A+ Architecture in Belgium

Structurele Partner: FEBELCEM

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.