Ontdek de projecten en de architecturale aanpak van Mamout tijdens de Across-lezing op 23 februari. Architect Els Claessens van het bureau architecten Els Claessens en Tania Vandenbussche verzorgt de inleiding.

Het Brusselse architectenbureau Mamout is gevestigd in LaVallée, ‘een gedeelde werkplek en een ontmoetingsruimte voor creatievelingen’. Sébastien Dachy en Matthieu Busana maken af en toe gebruik van dit dynamische kader om de landschapsarchitecten, kunstenaars en keramisten met wie zij het pand delen bij hun architectuurprojecten te betrekken.

Op dit moment werkt Mamout aan het nieuwe cultureel centrum van Jette, een project dat vertrekt vanuit een bestaande, verlaten structuur. Tegelijk renoveren ze een gebouw met sociale appartementen in Ganshoren. In al hun projecten trachten ze de bestaande structuur te bewaren om er een wisselend programma in onder te brengen.

Ten gevolge van de Coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen genomen door de overheid gaan de volgende Across lezingen digitaal verder door. De lezing van Mamout wordt daarom live gestreamd op onze Facebook pagina. Blijf ons zeker volgen, dan weet je meteen wanneer de video’s gepost zijn en online staan!

Praktische info

23 februari 2021, 20:00
Live gestreamd op onze Facebook-pagina
In het Nederlands/Engels

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid

Structurele sponsor: D’Ieteren Immo

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.