Oliver Lütjens en Thomas Padmanabhan richtten in 2007 hun bureau op in Zürich, nadat ze eerder samenwerkten bij Diener & Diener. In zijn keuze voor lichte constructies breekt het bureau met de Zwitserse traditie van vakmanschap en robuuste betonnen volumes.

De portfolio van het bureau bestaat in hoofdzaak uit collectieve en individuele woningbouw. Opdrachten van Lütjens Padmanabhan situeren zich doorgaans in buitenwijken, locaties waar een duidelijke geschiedenis en identiteit ontbreken. De expressieve, op zichzelf staande gevelontwerpen trachten die leemte te vullen. De woonblokken van de Herdernstrasse en de Waldmeisterweg in Zürich (2016 en 2018), of het project Binningen II in Bazel (2014) zijn slechts enkele hoogtepunten uit hun rijke oeuvre. Het duo bouwt momenteel, in samenwerking met Caruso St John Architects, een residentieel gebouw met 100 appartementen, kantoren en een crèche in Zürich, en ook de Zwitserse ambassade in Algerije.

Naast hun architectenpraktijk zijn Lütjens en Padmanbhan ook actief in het onderwijs. Ze gaven al les aan de ETH Zürich, de TU München en de EPF Lausanne en zijn nu Visiting Critics aan de Harvard Graduate School of Design.

Praktische info

22 november 2022, 19:00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal M
In het Engels

Coproductie: BOZAR, A+ Architecture in Belgium

Structurele partners: Febelcem, D’Ieteren Immo
Structurele sponsor: ASSA ABLOY

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.