Linto werd opgericht door Lina Bentaleb en Tomás Barberâ Ramallo in 2020 in Brussel. Lina en Tomás werken samen aan een waaier van projecten, gaande van de transformatie en renovatie van eengezinswoningen, scenografie, spontane interventies op het terrein, theoretische projecten, tot architecturale fictie. Momenteel werkt  Linto rond materialiteit, constructieve technieken en de ruimtelijke impact van dragend metselwerk. Of het nu gaat om theoretische projecten, spontane interventies of gebouwde projecten, het gebruik van baksteen ligt voor de hand. Het structureert, verzegelt, versiert en maakt de stad, de straat en het landschap van onze gebouwde omgeving. Tot het oeuvre van het bureau behoort de renovatie van een eengezinswoning in Villers-la-Ville, in samenwerking met Matador.

Linto is een van de geselecteerde bureaus voor de lezingenreeks Across on Tour. Samen met Bauclub, Every Island, Laboratoire, Pashenko Works, Sophia Holst, Studio Ruben Castro en Wissel Architectuur Studio toeren zij door België om hun architectuurpraktijk voor te stellen in reactie op een gemeenschappelijk thema Transformatie. Dit evenement wordt gevolgd door een groepstentoonstelling van hun werk die op 15 juni 2023 in het MAD de deuren opent. De vraagstelling evolueert doorheen het jaar, om uit te monden in een collectieve tentoonstelling van de acht jonge architecten die op 16 juni 2023 opent in het MAD.

Praktische info

Lezing in Doornik op 22 november 2022,
Lezing in Antwerpen op 16 maart 2023,
Lezing in Brussel op 15 juni 2023.
In het Frans/Nederlands

Coproductie : A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut, Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles

Structurele sponsor : D’Ieteren Immo

Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, en Faculté d’Architecture de l’Université de Liège
Partners : MAD, Faculté d’architecture, d’ingénierie architecturale, d’urbanisme de l’UCLouvain LOCI

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.