H Arquitectes werd in 2000 opgericht door architecten David Lorente Ibáñez, Josep Ricart Ulldemolins, Xavier Ros Majó en Roger Tudó Galí. Het Catalaanse bureau staat bekend om hun on-site ontwerpmethodiek; met een minimum aan materialen gaan ze ter plekke op zoek naar nieuwe toepassingsvormen. Hun sterke interesse in typologieën en het beperken van het materialenpalet leidt tot een poëtische, maar tegelijk ook pragmatische architectuur; een ontwerpaanpak die ook tijdschriften als Detail, Quaderns en AMC niet is ontgaan.

Op 20 oktober komt H Arquitectes ons meer vertellen over hun praktijk tijdens een lezing in het Paleis voor Schone Kunsten. Een van de projecten die er uitvoerig aan bod zal komen is Casa 1014. Dit internationaal gelauwerd project staat symbool voor de visie van het bureau. De schaal, de typologie en de constructie van het gebouw vertonen in vele opzichten sterke gelijkenissen met onze Belgische wooncultuur. Kom ze ontdekken tijdens deze unieke lezing!

Praktische info

20 oktober 2016, 20.00
Paleis voor Schone Kunsten , Brussel
In het Engels

Coproductie: A+ Architecture in Belgium, Bozar

Hoofdsponsor: Assa Abloy

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Stad Brussel, Febelcem, Embajada De España en Bruselas

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.