De Zweedse architect, ingenieur en stedenbouwkundige Lars Lerup is voornamelijk actief als onderzoeker, auteur en docent, eerst aan de Universiteit van Berkeley, daarna als decaan aan de RICE University Architecture School van Houston. Hij is de auteur van referentiewerken als One Million Acres & No Zoning (Architectural Association, 2011), After the City (MIT Press, 2000) en Building the Unfinished (SAGE, 1977), waarin hij de dubbelzinnigheden en de onvolmaaktheid van de hedendaagse stad aankaart. Bijzondere aandacht besteedt hij aan Houston, de hoofdstad van de Amerikaanse olie-industrie en een van de grootste en meest vervuilde steden van de Verenigde Staten.

Tijdens een gesprek in het Paleis voor Schone Kunsten met het Franse bureau voor stedenbouw en architectuur GRAU doet Lars Lerup zijn visie op de stad en de ruimtelijke ordening uit de doeken. GRAU neemt een krachtige, maar open positie in ten aanzien van de hedendaagse stad. Het bureau ontwikkelde zijn benadering op het snijpunt van onderzoek, de studie van de stad, de analyse van stedelijke fenomenen en beleidsplannen, doorheen projecten zoals het Belgische paviljoen van de Biënnale van Venetië 2012, 50.000 logements in Bordeaux samen met 51N4E, en Rivercity Göteborg, een project in samenwerking met Lars Lerup.

Deze lezing maakt deel uit van het symposium Research by Design and Planning Policy, georganiseerd door de VUB en de ULB, over de rol van architectuur in het overheidsbeleid. Bovendien leidt de lezing de derde Brussels Master Class voor architectuur en stedenbouw in, die plaatsvindt van 28 oktober tot 8 november 2013.

Lees meerVerkleinen

Praktische info

29 oktober 2013, 20:00
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel
In het Engels

Coproductie: A+ Architecture in Belgium, Bozar Architecture, Louise (ULB), Cosmopolis & Ster* (EHB-VUB)

Sponsors: Febelcem, Duravit

Steun: Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.