Laboratoire werd in 2021 in Luik opgericht door Florence Jacques, Morgan Delvaux, Maxime Faniel en Arnaud De Francesco. Ze gebruiken architectuur als een medium om ecologische, stedelijke en sociale kwesties aan te pakken. Laboratoire stelt de begrippen flexibiliteit en omkeerbaarheid centraal in hun onderzoeksproces en werkt voornamelijk aan openbare opdrachten. Voor Laboratoire “heeft architectuur niet één antwoord, maar streeft ze naar holistische, ‘performatieve’ en doordachte antwoorden die de voorwaarden scheppen voor de toe-eigening en transformatie van een gebouw.” In 2022 realiseerde Laboratoire twee guesthouses op de site van het restaurant La Roseraie in Luik.

Laboratoire is een van de geselecteerde bureaus voor de lezingenreeks Across on Tour. Samen met Bauclub, Every Island, Linto, Pashenko Works, Sophia Holst, Studio Ruben Castro en Wissel Architectuur Studio toeren zij door België om hun architectuurpraktijk voor te stellen in reactie op een gemeenschappelijk thema Transformatie. Dit evenement wordt gevolgd door een groepstentoonstelling van hun werk die op 15 juni 2023 in het MAD de deuren opent. De vraagstelling evolueert doorheen het jaar, om uit te monden in een collectieve tentoonstelling van de acht jonge architecten die op 16 juni 2023 opent in het MAD.

Praktische info

Lezing in Doornik op 22 november 2022,
Lezing in Antwerpen op 16 maart 2023,
Lezing in Brussel op 15 juni 2023.
In het Frans/Nederlands

Coproductie : A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut, Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles

Structurele sponsor : D’Ieteren Immo

Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, en Faculté d’Architecture de l’Université de Liège
Partners : MAD, Faculté d’architecture, d’ingénierie architecturale, d’urbanisme de l’UCLouvain LOCI

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.