Op 30 januari 2024 verwelkomen A+ Architecture in Belgium en Bozar Dorte Mandrup en Klaas Goris in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel voor een thematische lezing How light shapes space. De twee genodigde architecten zullen enkele gerealiseerde projecten over dit onderwerp toelichten.

Dorte Mandrup, een Deense architecte, richtte in 1999 haar bureau op. Haar ontwerpen zijn voornamelijk cultureel en educatief van aard. Het Scandinavische bureau ontwerpt architectuur met verantwoordelijkheid voor mens en natuur. Met een artistieke benadering creëren ze uitzonderlijke architectuur die de basis vormt van hun geprezen oeuvre. Zo zal Dorte Mandrup onder andere het project ‘The Whale’ presenteren, het observatiecentrum voor walvissen in Andenes, Noorwegen. Deze uitzonderlijke structuur integreert het licht uit het hoge Noorden en creëert een unieke ervaring.

Klaas Goris, een Belgische architect, is medeoprichter van het Gentse bureau Coussée Goris Huyghe architecten. Hun werk concentreert zich op eeuwenoude bouwtradities. De authentieke architectuur die zij presenteren, getuigt van oog voor detail. Kunst en poëzie zijn onlosmakelijk verbonden met hun werk, dat ruimtelijke beleving en zinnelijke ervaring plaatst. Een voorbeeld hiervan is het Crematorium Hofheide, gebouwd in Holsbeek, België. Deze herdenkingsplaats onderscheidt zich door een nauwgezet gebruik van licht, waardoor ruimtes ontstaan die sereniteit en reflectie combineren.

Na de presentaties gaan beide bureaus in gesprek over hun aanpak.

Tickets binnenkort te koop.

Praktische info

30.01.2024, 19:00BozarZaal M

Coproductie: Bozar, A+ Architecture in Belgium

Sponsor: Velux

Met de steun van: Vlaamse overheid, Ville de Bruxelles, Région Bruxelles-Capitale, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.