A+ Architecture in Belgium nodigt, in samenwerking met Bozar, Junya Ishigami uit voor een lezing in Brussel op 22 april 2024. 

Junya Ishigami, ‘enfant prodige’ van de hedendaagse Japanse architectuur, richtte zijn eigen bureau op in 2004, na bij Kazuyo Seijima & Associates gewerkt te hebben. Ishigami, winnaar van de Gouden Leeuw op de Architectuurbiënnale van Venetië in 2010, onderscheidt zich door zijn innovatieve aanpak, die architectuur, techniek en natuur samenbrengt.

Ishigami staat bekend om zijn efemere vormentaal, gekenmerkt door lichtheid en transparantie, waarmee hij droomachtige objecten creëert. Zijn gebouwen spreken aan door hun nieuwe ruimtelijkheid en omgevingsrijkdom en zoeken de grenzen van het mogelijke op. Het Japanse Kanagawa Institute of Technology was Ishigami’s eerste grote opdracht. Inmiddels realiseerde hij een veelheid aan grote en bijzondere bouwprojecten in Azië, Europa en de Verenigde Staten. Zijn nieuwste project is het Zaishui Art Museum in China, waarvan de zuilen lijken op te rijzen uit het meer waarop het zich bevindt. Dit lineaire museum van één kilometer lang is een krachtig architecturaal gebaar temidden van de overweldigende natuur rondom.

Deze lezing biedt een uniek inzicht in de poëtische en innovatieve wereld van Junya Ishigami.

Praktische info

22.04.2024, 20:00BozarZaal Henry Le Boeuf

Coproductie: Bozar, A+ Architecture in Belgium

Main sponsor: Niko
Structurele partners: Febelcem, D’Ieteren Immo

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.