Jan de Moffarts en Steven Bosmans werken al jaren occasioneel samen, maar pas sinds vorig jaar staat Bosmans officieel mee aan het roer van JDMA / Altstadt.

Ontwerpen in een erfgoedcontext is ook voor JDMA / Altstadt een belangrijke pijler, getuige onder meer de restauratie van de stalen overkapping van het voormalige goederenstation Gare Maritime op Thurn & Taxis, een project dat Jan de Moffarts realiseerde in samenwerking met Bureau Bouwtechniek.

Vandaag werkt JDMA / Altstadt samen met Ouest, op uitnodiging van de Brussels Bouwmeester, aan een wedstrijd voor een nieuw cultuurcentrum: de renovatie van het Volkshuis in Anderlecht, een interventie in een historisch waardevol gebouw.

Kenmerkend voor JDMA / Altstadt is de sterke rol die het bureau aan het ontwerp toekent, in wat voor veel andere bureaus een puur restauratiedossier zou zijn. “Erfgoed is geen onaantastbaar gegeven waarbij behoud op de eerste plaats staat”, aldus Jan de Moffarts. “We willen vooral naar de toekomst kijken van een gebouw, een structuur, meer dan naar het verleden.” Een ambitie die werkelijkheid wordt in hun restauratie- én nieuwbouwproject voor de pastorie van Brussegem, die momenteel in uitvoering is.

Ten gevolge van de Coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen genomen door de overheid gaan de volgende Across lezingen digitaal verder door. De lezing van JDMA / Altstadt wordt daarom live gestreamd op onze Facebook pagina. Blijf ons zeker volgen, dan weet je meteen wanneer de video’s gepost zijn en online staan!

Praktische info

23 maart 2021, 19:00
Live gestreamd op onze Facebook-pagina
In het Engels/Frans

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid

Structurele sponsor: D’Ieteren Immo

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.