Brice Polomé en Damien Goffart studeerden samen aan het ESA Saint-Luc Bruxelles. Polomé ging na zijn studies werken bij het bureau van de Zwitserse architect Serge Grard waar hij gedurende vijf jaar ervaring opdeed. Goffart werkte eerst bij verschillende Belgische bureaus en werd nadien zelfstandig. In 2012 bundelden de twee architecten uit Charleroi hun krachten en richtten ze samen het bureau Goffart Polomé op.

Bij de oprichting van hun bureau dienen ze een ontwerp in voor twee verschillende wedstrijden; een school in Bossière en het stadhuis van Eghezée. Met succes, ze wonnen de eerste prijs voor beide wedstrijden. Daarna volgt de ene wedstrijd na de andere, hun ontwerpen vallen haast altijd in de prijzen. In 2016 vervoegt binnenhuisarchitecte Marie Maerckx het team, drie jaar later wordt ze vennoot. Ze was ook afgestudeerd aan het ESA Saint-Luc Bruxelles. In 2019 wint Goffart-Polomé de Grand Prix d’architecture de Wallonie in de categorie ‘jonge architect’ met hun project voor het kinderdagverblijf Les Écureuils.

Goffart Polomé is momenteel nog gevestigd in Wanfercée-Baulet, deelgemeente van de Waalse stad Fleurus in Henegouwen. Maar binnenkort openen ze een bureau in Brussel. De Across-lezing op 20 april is een stap om het land verder te veroveren. Niklaas Deboutte van Meta architectuurbureau verzorgt de inleiding.

Ten gevolge van de Coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen genomen door de overheid gaan de volgende Across lezingen digitaal verder door. De lezing van Goffart Polomé wordt daarom live gestreamd op onze Facebook pagina. Blijf ons zeker volgen, dan weet je meteen wanneer de video’s gepost zijn en online staan!

Praktische info

20 april 2021, 20:00
Live gestreamd op onze Facebook-pagina
In het Nederlands/Engels

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid

Structurele sponsor: D’Ieteren Immo

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.