Het Zwitserse architectuurbureau Gigon/Guyer speelt al langer dan 30 jaar een belangrijke rol in de internationale architectuurscène. A+ Architecture in Belgium en BOZAR nodigden Annette Gigon uit voor een interview, dat op 19 oktober live gestreamd wordt vanuit het Paleis voor Schone Kunsten.

Annette Gigon en Mike Guyer richtten het bureau Gigon/Guyer op in 1989 in Zürich. Ze namen meteen een vliegende start door het winnen van een ontwerpwedstrijd voor het Kirchner Museum in Davos. Sindsdien heeft het bureau een internationale reputatie opgebouwd, niet in het minst door een reeks museumprojecten zoals de verbouwing van het Kunstmuseum in Basel, het archeologisch museum in Osnabrück en de Fondazione Marguerite Arp in Locarno. De afgelopen jaren realiseerde het bureau ook een reeks woning- en kantoorprojecten. Een daarvan is de Prime Tower, een 126 meter hoge toren in Zürich, die in 2011 werd opgeleverd.

Gigon en Guyer zijn ook beiden hoogleraar aan de ETH Zürich. Hun projecten werden meermaals bekroond met gerenommeerde prijzen. Zij ontvingen in 2009 het International Fellowship van het RIBA Royal Institute of British Architects en waren finalisten voor de Mies van der Rohe Award for European Architecture in 1997 en in 1999, respectievelijk voor de uitbreiding van het Kunstmuseum Winterthur en het Museum Liner Appenzell. Er verschenen ook verschillende monografieën over hun werk. De tijdschriften El Croquis en A+U hebben er meerdere nummers aan gewijd.

Het interview van Lisa De Visscher met Annette Gigon zal beschikbaar zijn op onze website, op onze Facebook-pagina en op ons YouTube-kanaal.

Praktische info

19 oktober 2020, 20:00
Interview beschikbaar op onze website, op onze Facebook-pagina en op ons YouTube-kanaal.
In het Engels

Download de bezoekersgids

Coproductie : BOZAR, A+ Architecture in Belgium

Structurele partner : FEBELCEM

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.