Generiek is een architectenbureau opgericht door Lorenz Adriaens, Lando De Keyzer en Richard Leung, gevestigd in België en in Shanghai.

Het bureau vertrekt vaak van een specifieke opdracht van een individuele bouwheer om een groter maatschappelijk vraagstuk te bestuderen. Niet zelden gaat hun ontwerpend onderzoek over vormen van collectief wonen in suburbane wijken. Zo leidde een voortijdig afgesprongen nieuwbouwproject van een vrijstaande woning in het welvarende en bosrijke Sint-Martens-Latem tot een voortdurend theoretisch onderzoek naar het schakelen van meerdere, generische villa’s rond een gemeenschappelijke binnentuin of ‘binnenbos’. Door de opdracht en de grenzen van het bouwperceel in vraag te stellen, rekken de architecten de individuele woondroom in verkaveld Vlaanderen op, en komen tot nieuwe typologieën van collectief wonen.

Op 15 oktober 2020 nodigen we het bureau Generiek uit voor een Across-lezing in Luik. Pier Vittorio Aureli, van het Brusselse bureau Dogma, geeft een inleiding op de lezing.

Omwille van de maatregelen van de overheid tegen het coronavirus, kunnen we jullie helaas niet talrijk ontvangen. Daarom hebben we besloten om deze lezing (en alle lezingen van de Across lezingenreeks) live uit te zenden op onze Facebook-pagina. Als je op de avond van de lezing in de zaal aanwezig wil zijn, kan je je via deze link inschrijven. Let wel: het aantal plaatsten is zeer beperkt. Daarom verbind je jezelf ertoe om zeker aanwezig te zijn op de lezing wanneer je je hebt ingeschreven. Aarzel niet om ons te volgen, zo blijf je op de hoogte van het verschijnen van de video.

Praktische info

15 oktober 2020, 19:00
Local A1 rez Bât E1/2
Boulevard de la Constitution, 4000 Liège
In het Engels/Frans

Soldout Inschrijvingen

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid

Structurele sponsor: D’Ieteren Immo

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.