Het VAi en A+ nodigen Génerale uit voor een Across-lezing op 27 oktober in deSingel in Antwerpen. Het is reeds de vijfde editie van de Across-lezingenreeks, waarin acht jonge Belgische bureaus – vier Nederlandstalige, vier Franstalige – hun werk toelichten. Dit keer leidt architect Jo Taillieu het bureau Générale in.

Générale werd in 2017 in Brussel opgericht door zeven architecten – Michaël Bianchi, David Crambert, Catherine Dohmen, Annachiara Eliseo, Grégoire Fettweis, Florence Hoffmann, François Lichtlé en Nele Stragier – die eerder bij het bureau L’Escaut Architectures werkten. Al naargelang hun specifieke expertise buigen twee tot drie partners van het bureau zich over een project, van ontwerp tot uitvoering.

Générale pleit voor architectuur die ten dienste staat van de gemeenschap, of het nu om een publiek project of een private opdracht gaat, en voor een architectuur die zo dicht mogelijk bij de behoefte van de gebruiker staat. Er is een constante wisselwerking en kruisbestuiving tussen de eisen van het programma en de architecturale uitwerking.

Omwille van de maatregelen van de overheid tegen het coronavirus, kunnen we jullie helaas niet talrijk ontvangen. Daarom hebben we besloten om deze lezing (en alle lezingen van de Across lezingenreeks) live uit te zenden op onze Facebook-pagina. Als je op de avond van de lezing in de zaal aanwezig wil zijn, kan je hier een ticket kopen. Aarzel niet om ons te volgen, zo blijf je op de hoogte van het verschijnen van de video.

Praktische info

27 oktober 2020, 20:00
deSingel (Desguinlei 25, 2018 Antwerpen).
In het Nederlands/Engels
Gratis op vertoon van studentenkaart

Soldout

Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid

Structurele sponsor: D’Ieteren Immo

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.