Op 23 november 2021 verwelkomen A+ Architecture in Belgium en Bozar Flores i Prats Arquitectes en Kaan Architecten in het Paleis voor Schone Kunsten, voor een dubbellezing. Beide bureaus bespreken hun architectuurprojecten binnen het overkoepelende thema van natuurlijk daglicht.

Het architectenbureau Flores i Prats werd in 1998 in Barcelona opgericht door Ricardo Flores en Eva Prats. Het bureau werkt aan een brede waaier aan projecten, van renovaties tot het ontwerp van nieuwe openbare ruimten of sociale woningen. In 2020 sleepte Flores i Prats de renovatie van het Brusselse Théâtre des Variétés in de wacht, waarvoor het duo in zee ging met het Belgische bureau Ouest. Flores i Prats werd al meermaals genomineerd voor de Mies Van der Rohe Award, sleepte in 2009 de Royal Academy Architecture Prize in de wacht, en mocht in 2009 in 2016 de Barcelona City Prize in ontvangst nemen.

Het Nederlandse bureau Kaan Architecten werd opgericht door Kees Kaan, Vincent Panhuysen en Dikkie Scipio. Het heeft inmiddels vestigingen in Rotterdam, São Paulo en Parijs. Kaan Architecten is in België vooral gekend om de renovatie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Dit jaar werd Kaan Architecten tot tweemaal toe genomineerd voor de EU Mies Awards.

Ricardo Flores, Eva Prats en Vincent Panhuysen zullen het hebben over het gebruik van daglicht in hun praktijk, met voorbeelden van La Sala Beckett in Barcelona en de Utopia-bibliotheek in Aalst. We sluiten de avond af met een gesprek tussen onze gasten, gemodereerd door Lisa De Visscher, artistiek directeur van A+ Architecture in Belgium.

Vanaf 24 september 2021 heb je een Covid Safe Ticket voor alle evenementen. Lees er alles over op deze pagina.

Praktische info

23 november 2021, 19:00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal M, Brussel
In het Engels

Coproductie: BOZAR, A+ Architecture in Belgium

Main sponsor: VELUX

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.