Fala atelier werd in 2012 opgericht door architecten Filipe Magalhães (1987), Ana Luisa Soares (1988) en Ahmed Belkhodja (1990). Deze jonge Portugese praktijk presenteert zich als een naïef, intuïtief en retorisch ontwerpbureau die vanuit deze ingesteldheid nieuwe projecten tot stand brengt. Elke opdracht is een nieuwe kans om te experimenteren.

Het portfolio van Fala bestaat voornamelijk uit renovaties van appartementen, gelegen in het historische centrum van Porto en bestemd voor verhuur. De ruimtelijke ingrepen die ze voorstellen zijn vaak miniem en eenvoudig, maar worden verlevendigd door het gebruik van kleur. Ze verhogen de gebruiksvriendelijkheid en de functionaliteit van deze – vaak beperkte – ruimtes en omzeilen tegelijkertijd de typerende esthetiek van een vakantiewoonst aan zee.

Ontwerpen komen vaak tot stand via collages, schetsen en concepttekeningen. Aan de hand van een reeks visuele metaforen, illustreren ze de gevoeligheden en de mogelijkheden op papier. Door de jaren heen heeft Fala een eigen iconografie ontwikkelt die geïnspireerd is op het werk van onder andere Douanier Rousseau, Hockney en Hopper en die we gemakkelijk kunnen linken met het oeuvre van Point Supreme, Caruso St John of 2A+P/A. Het bureau presenteert er een imaginair universum; een bewoonde, poëtische, speelse wereld die ze met hun architectuur stap voor stap trachten om te zetten in de realiteit.

Praktische info

25 september 2017, 20.00
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel
In het Engels

Soldout

Coproductie: Bozar, A+ Architecture in Belgium

Structurele partner: FEBELCEM
Structurele hoofdsponsor: ASSA ABLOY Entrance Systems

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Region Bruxelles-Capitale, Federation Wallonie-Bruxelles, Embaixada de Portugal em Bruxelas – Serviço Cultural

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.