Het collectief Every Island werd in 2021 in Brussel opgericht door Alessandro Cugola, Caterina Malavolti, Damir Draganić, Juliane Seehawer en Martina Genovesi. Hun ruimtelijk onderzoek richt zich op de rol van performativiteit in architectuur door de creatie van efemere bouwprojecten en installaties. Hun projecten ontwikkelen ruimtes die openstaan voor verschillende toepassingen en bijgevolg geërfde binaire en conventionele modellen achter zich laten. De ruimte wordt een ontwerpinstrument dat een alternatieve gemeenschappelijke basis definieert. Door een confrontatie uit te lokken tussen de toeschouwer en het werk komt Every Island “tot scenario’s waarin zien, handelen en verbeelden fundamenteel worden”. In 2022 ontwierp het Brusselse collectief de scenografie voor de nuit des musées in het Mudam in Luxemburg.

Every Island is een van de geselecteerde bureaus voor de lezingenreeks Across on Tour. Samen met Bauclub, Laboratoire, Linto, Pashenko Works, Sophia Holst, Studio Ruben Castro en Wissel Architectuur Studio toeren zij door België om hun architectuurpraktijk voor te stellen in reactie op een gemeenschappelijk thema Transformatie. Dit evenement wordt gevolgd door een groepstentoonstelling van hun werk die op 15 juni 2023 in het MAD de deuren opent. De vraagstelling evolueert doorheen het jaar, om uit te monden in een collectieve tentoonstelling van de acht jonge architecten die op 16 juni 2023 opent in het MAD.

 

Praktische info

Lezing in Doornik op 22 november 2022,
Lezing in Antwerpen op 16 maart 2023,
Lezing in Brussel op 15 juni 2023.
In het Frans/Nederlands

Coproductie : A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut, Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles

Structurele sponsor : D’Ieteren Immo

Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, en Faculté d’Architecture de l’Université de Liège
Partners : MAD, Faculté d’architecture, d’ingénierie architecturale, d’urbanisme de l’UCLouvain LOCI

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.