A+ Architecture in Belgium nodigt, in samenwerking met Bozar, Ensamble Studio uit voor een lezing in Brussel op 24 september 2024. 

Ensamble Studio werd in 2000 opgericht door architecten Débora Mesa en Antón García-Abril. Hun manier van werken is innovatief, ze experimenteren met bouwtechnieken en stellen nieuwe architectuurtypologieën voor.

Het bureau stelt verschillende thema’s centraal, zoals die van het antropoceen en de prefabricage, maar ook de integratie van off-site technologieën. Enkele van hun meest opvallende projecten zijn Casa Hemeroscopium (Madrid, 2008)  en meer recent Can Terra (Menorca, 2018) en The Tent (Costa de Morte, 2020). Ze hebben een nieuw onderzoeks- en productiecentrum opgericht in Madrid, Ensamble Fabrica, ter ondersteuning van het ambitieuze doel om de kwaliteit van architectuur te optimaliseren en tegelijkertijd betaalbaarder te maken.

Ensamble Studio ontving reeds talrijke internationale erkenningen zoals de American Academy of Arts and Letters Award in 2022 en de RIBA Charles Jencks Award 2019.

Debora Mesa is architectuurcriticus aan Harvard GSD en was eerder ook criticus aan Pratt GAUD (2021-2022), ze bekleedde de Ventulett Chair in Architectural Design aan Georgia Tech (2018-2022) en was onderzoeker aan MIT (2013-2018), waar ze medeoprichter was van een laboratorium voor prototypes van prefabricage (2012).

 

In het kader van de Concrete Design Competition, schenkt FEBELCEM 400 vrijkaarten voor de lezing aan studenten. Geïnteresseerde studenten worden uitgenodigd om hun plaats te reserveren om te profiteren van dit aanbod vóór donderdag 19 september (studentenkaart wordt gecontroleerd aan de ingang).

Praktische info

24.09.2024, 20:00
Bozar
Zaal Henry Le Boeuf

Coproductie: Bozar, A+ Architecture in Belgium

Main sponsor: Febelcem
Structurele partner: D’Ieteren Immo

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.