Op 15 maart 2022 verwelkomen A+ Architecture in Belgium en Bozar David Sebastian en Anupama Kundoo in het Paleis voor Schone Kunsten, voor een dubbellezing. Beide bureaus bespreken hun architectuurprojecten binnen het overkoepelende thema ‘baksteen’.

In 1990 richtte Anupama Kundoo haar bureau op in de experimentele stad Auroville in India. Daar ontwikkelde deze Indische architecte en onderzoeker een duurzame praktijk, gebaseerd op experiment en hergebruik van materialen. Het resultaat is een internationaal gelauwerde architectuur met een bijzonder kleine ecologische voetafdruk, aangepast aan zijn socio-economische context. Hoewel Kundoo voornamelijk in haar geboorteland bouwt, werkt en doceert ze op internationaal niveau, onder meer in Londen, New York en Barcelona, en ook in Berlijn, waar ze ondertussen gevestigd is. In 2021 ontving ze de RIBA Charles Jencks Award voor haar “elegante, ecologische en intrigerende” architectuur.

David Sebastian is geboren in Barcelona en richtte in 2001 zijn bureau op. Het is een multidisciplinaire ruimte waar onderzoeks- en uitvoeringsprojecten hand in hand gaan. Zijn œuvre, dat voornamelijk bestaatuit woon- en schoolgebouwen, is gepubliceerd en tentoongesteld in heel Europa. In 2012 nam hij deel aan de Biënnale van Venetië, waar hij zijn werk tentoonstelde in het Catalaanse paviljoen. Het jaar daarop werd hij genomineerd voor de Mies Van der Rohe Award.

Anupama Kundoo en David Sebastian zullen het hebben over het gebruik van baksteen in hun praktijk, met voorbeelden van Wall House (Anupama Kundoo) en House in Three Springtimes (David Sebastian). We sluiten de avond af met een gesprek tussen onze gasten en Tom Verschueren van het Belgisch bureau dmvA, gemodereerd door architect Lieven Nijs (BLAF).

Praktische info

15 maart 2022, 19:00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal M, Brussel
In het Engels

Coproductie: Bozar, A+ Architecture in Belgium

Main sponsor: Belgische Baksteenfederatie

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.