Het is A+ en BOZAR een waar genoegen om David Chipperfield te mogen uitnodigen voor een lezing in de Grote Zaal Henry Le Bœuf.

David Chipperfield is een van de meest gevraagde Britse architecten van zijn generatie. In 1985 richtte hij zijn bureau David Chipperfield Architects op in Londen. Sindsdien opende hij vestigingen in Berlijn, Shanghai en Milaan en geniet hij internationale erkenning voor zijn openbare en culturele gebouwen in Europa en de Verenigde Staten, zoals het River & Rowing Museum in Engeland (1997) of de renovatie van het Neues Museum in Berlijn (2009).

De Britse architect benadert de historische achtergrond van de gebouwen met een diep respect, en beschouwt ze tegelijkertijd als open speelveld. Zijn sobere en symbolische architectuur combineert innovatie en conservatie op extreem intelligente wijze.

Chipperfield gaf al les aan uiteenlopende instellingen verspreid over de hele wereld en sleepte door zijn carrière heen een honderdtal internationale prijzen in de wacht. In 2012 mocht hij als eerste Britse architect de eer waarnemen om de architectuurbiënnale van Venetië te cureren.

Praktische info

22 oktober 2019, 20.00
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel
In het Engels

Soldout

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.