A+ Architecture in Belgium, in samenwerking met Bozar, is verheugd om de Chileense architect Cecilia Puga op 20 februari 2024 in Brussel te verwelkomen voor een lezing over haar werk.

Cecilia Puga, die sinds 1995 haar eigen praktijk runt in Santiago, heeft met haar innovatieve aanpak haar stempel gedrukt op de hedendaagse architectuur. Ze bouwt projecten op verschillende schaalniveaus, van individuele huizen tot grootschalige educatieve en industriële projecten. Met haar werk geeft ze uitdrukking aan een unieke architectonische visie die streeft naar een harmonieuze integratie in de context, het combineren van elegantie en originaliteit, een inventieve benadering van het gebruik van materialen en het herinterpreteren van traditionele elementen.

Deze conferentie biedt een overzicht van Cecilia Puga’s carrière, met opmerkelijke realisaties zoals de cruiseterminal in de Straat van Magellan, het Pereira Paleis en de infrastructuur voor het Queulat Nationaal Park in Patagonië. Niet te vergeten haar voorstel voor het Chileense paviljoen op de Expo 2020 in Dubai, gemaakt in samenwerking met de Chileense architecten Smiljan Radic en Paula Velasco, een bewijs van haar internationale reputatie.

Praktische info

20.02.2024, 19:00BozarZaal M

Coproductie: Bozar, A+ Architecture in Belgium

Sponsors: Assa Abloy
Structurele partners: Febelcem, D’Ieteren Immo

Met de steun van: Vlaamse overheid, Ville de Bruxelles, Région Bruxelles-Capitale, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.