Op 12 oktober 2021 nodigen A+, Bozar en het Design Museum Gent het Londense bureau Carmody Groarke uit om een lezing te geven over hun oeuvre. Andy Groarke en Kevin Carmody zullen er meer inzicht geven in de drijfveren achter hun werk en de ambities voor hun eerste project in België: het Design Museum in Gent. 

Kevin Carmody en Andy Groarke leerden elkaar kennen bij David Chipperfield Architects in Londen en richtten nadien samen een bureau op in 2006. Sindsdien bouwde het Britse bureau een internationale reputatie op dankzij artistieke, culturele, erfgoed- en woonprojecten.

Onder de recente projecten van het bureau vinden we de Hill House Box terug, een museum gebouwd rond het Hill House van Charles Rennie Mackintosh, en het Windermere Jetty Museum. Carmody Groarke won onlangs, in samenwerking met de Belgische bureaus Trans en Re-st, de wedstrijd voor de uitbreiding van het Gentse Design Museum, die tegen 2024 klaar zou moeten zijn.

Carmody Groarke krijgt regelmatig lovende kritieken en heeft al tal van architectuurprijzen in de wacht gesleept, zoals de Building Design Architect of the Year en meerdere RIBA Awards. Onlangs werd Carmody Groarke nog genomineerd voor de Mies van der Rohe Award 2022 voor het project Hill House Box. Ook gerenommeerde tijdschriften zijn El Croquis en 2G wijdden al elk een monografie aan het werk van het bureau.

Vanaf 24 september 2021 heb je een Covid Safe Ticket voor alle evenementen. Lees er alles over op deze pagina.

Praktische info

12 oktober 2021, 19:00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal M, Brussel
In het Engels

Coproductie: BOZAR, A+ Architecture in Belgium
In samenwerking met Design Museum Gent

Structurele partner: Febelcem
Structurele sponsor: ASSA ABLOY Entrance Systems

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.