Bruther, een samentrekking van de namen van de oprichters Stéphanie Bru en Alexandre Theriot, werd opgericht in 2007. Vandaag werkt het bureau vanuit Parijs en Zürich en is actief op het gebied van architectuur, onderzoek, onderwijs, stedenbouw en landschap.

Bruther staat bekend om zijn publieke projecten in heel Frankrijk en Europa, en om zijn sociaal geëngageerde en verantwoordelijke architectuur. In A+289 beschrijft Pierre Chabard hun architectuur als « functioneel, uiterst precies, en bedrieglijk eenvoudig met een onverwachte poëtische vormen ». Deze getuigt van « een vaste overtuiging over wat bouwen precies inhoudt. De constructie zelf is de voorwaarde voor architectuur, als vorm maar ook als gebruiksmatrix ». Het aanpassingsvermogen en de capaciteit van de gebouwen om te evolueren in de tijd vormen de kern en de identiteit van de productie van het bureau.

Momenteel bouwt Bruther in Brussel het nieuwe mediahuis Frame in samenwerking met het Belgische bureau Baukunst. In 2020 won het Parijse bureau zijn derde équerre d’argent voor de universiteitsresidentie en de omkeerbare parkeergarage in Palaiseau, op de campus van Saclay (Frankrijk), opnieuw in samenwerking met Baukunst. In datzelfde jaar won Bruther de Swiss Architectural Award. Stephanie Bru en Alexandre Theriot geven sinds 2019 les aan het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie Zürich (ETH). Een tentoonstelling gewijd aan hun werk en onderzoek, Moteur Action Forme, vond in 2022 plaats in Bordeaux in het architectuurcentrum arc en rêve.

Ter gelegenheid van deze lezing schenkt onze partner FEBELCEM 400 vrijkaarten aan de studenten die de lezing wensen bij te wonen!

Praktische info

25 april 2022, 20:00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal Henry Le Boeuf

Soldout

Coproductie: Bozar, A+ Architecture in Belgium

Structurele Partner: FEBELCEM

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.